Σάββατο 12 Δεκέμβρη 2020 - Κυριακή 13 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΛΩΝΙΑ
Νέα προσπάθεια απαγόρευσης του Κομμουνιστικού Κόμματος

Οι διώξεις του ΚΚ Πολωνίας από το αστικό κράτος συνεχίζονται χωρίς παύση. Μέσα από την ανιστόρητη προσπάθεια εξίσωσης του κομμουνισμού με τον φασισμό - ναζισμό, η οποία αποτελεί και επίσημη πολιτική της ΕΕ, αυτήν τη φορά ο γενικός εισαγγελέας της χώρας υπουργός Δικαιοσύνης Ζμπίγκνιεφ Ζιόμπρο, ζητά από το Συνταγματικό Δικαστήριο την απαγόρευση του Κόμματος με σκεπτικό ότι «οι κομμουνιστές ζητούν άμεσα επανάσταση παρόμοια με την Οκτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία, μετά την οποία οι μπολσεβίκοι ανέλαβαν την εξουσία. Στόχος δεν είναι μόνο η κατάληψη της εξουσίας, αλλά και η εθνικοποίηση και κοινωνικοποίηση με τη βία».

Σημειώνεται ακόμα ότι οι δραστηριότητες του Κόμματος «πρέπει να θεωρηθούν ασυμβίβαστες με το σύνταγμα και η λειτουργία του θα πρέπει να διακοπεί» γιατί στηρίζει «την Σοβιετική Ενωση, τον Στάλιν και τον Φέλιξ Ντζερζίνσκι» (σ.σ πολωνολιθουανικής καταγωγής στέλεχος των Μπολσεβίκων).

Οι Πολωνοί κομμουνιστές παρά τις διώξεις, τις δίκες (η τελευταία στις 13/10/20 που επέβαλε πρόστιμα) δηλώνουν ότι δεν θα λυγίσουν από τις προσπάθειες ποινικοποίησης της κομμουνιστικής δράσης και ότι «ο κομμουνισμός δεν μπορεί να απαγορευτεί. Οι ιδέες του παραμένουν πραγματικές και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την πραγματοποίησή τους».

Τη συμπαράστασή του στους κομμουνιστές της Πολωνίας εκφράζει όλα αυτά τα χρόνια το ΚΚΕ, με παρεμβάσεις στη Βουλή και την Ευρωβουλή, με παραστάσεις διαμαρτυρίας όπως και άλλα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα σε όλο τον κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ