Σάββατο 12 Δεκέμβρη 2020 - Κυριακή 13 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΦΙΕΡΩΜΑ - ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Δύο δρόμοι μπροστά στους εργαζόμενους

Με την ανακοίνωση των διαγωνισμών εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκποίηση της ΛΑΡΚΟ από την κυβέρνηση της ΝΔ, ο αγώνας των εργαζομένων μπαίνει στην πιο κρίσιμη καμπή του. Αντικειμενικά δύο δρόμοι ανοίγονται μπροστά στους εργαζόμενους:

  • Ο ένας είναι να θεωρηθεί η εκποίηση μονόδρομος, όπως συστηματικά προβάλλει η κυβέρνηση, δήθεν για τη σωτηρία της ΛΑΡΚΟ, με ανυπολόγιστες συνέπειες σε θέσεις εργασίας, δικαιώματα, στις παραγωγικές δυνατότητες της επιχείρησης και της χώρας συνολικότερα.
  • Ο άλλος είναι οι εργαζόμενοι να αξιοποιήσουν την πλούσια πείρα που έχουν συσσωρεύσει, να εκτιμήσουν σωστά όλα όσα έχουν καταφέρει και να δώσουν συνέχεια στον αγώνα τους. Να διαφυλάξουν την ενότητά τους, που με πολύ κόπο κατέκτησαν, μέσα από τις συλλογικές τους δημοκρατικές διαδικασίες, τη ζωντανή συζήτηση, μέσα στο καμίνι του αγώνα.

Τώρα που είναι η ώρα της αποφασιστικής μάχης, το μυαλό πρέπει να είναι καθαρό, νηφάλιο, τα αιτήματα και οι μορφές πάλης που θα επιλεγούν από τους ίδιους να εξασφαλίσουν πολύτιμους συμμάχους, στηρίγματα στον δύσκολο δρόμο που έχουν μπροστά τους. Αυτά τα στηρίγματα θα τα βρουν πρώτα απ' όλα ο ένας στον άλλο, γιατί στο ίδιο καζάνι βράζουν όλοι, και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης δεν κάνει διακρίσεις στη μεγάλη μάζα των εργαζομένων. Τους συμμάχους θα τους βρουν στους συναδέλφους τους από τον κλάδο, από άλλους χώρους δουλειάς, μαζικούς φορείς, μέσα και έξω από την Ελλάδα, που όλο αυτόν το χρόνο έχουν εκδηλώσει τη γνήσια αλληλεγγύη τους.

Ομως, είναι απαραίτητο να διακρίνουν τους φίλους από τους εχθρούς, γιατί τώρα δεν είναι ώρα για άλλες αυταπάτες, απογοητεύσεις, ταλαντεύσεις, δισταγμούς, καθυστερήσεις. Για να γνωρίζουν με τι εφόδια, με τι «στρατό» και εφεδρείες θα δώσουν τη μάχη, να αποφασίσουν την καλύτερη αξιοποίησή τους, επιδιώκοντας τη συμμετοχή όλων και ταυτόχρονα να γυρίσουν μια και καλή την πλάτη στις δυνάμεις εκείνες που ευθύνονται για τις σημερινές εξελίξεις. Γιατί τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη και οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, τα ευχολόγια και οι νουθεσίες δεν εξασφαλίζουν δουλειά και αξιοπρεπές μεροκάματο, δεν ταΐζουν ολόκληρες οικογένειες, δεν αποτρέπουν τον μαρασμό ολόκληρων περιοχών στις οποίες δραστηριοποιείται η επιχείρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ