Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Οι μαθητές δεν μείναμε με σταυρωμένα χέρια

Από τις μεγάλες μαθητικές κινητοποιήσεις τον Οκτώβρη

MotionTeam

Από τις μεγάλες μαθητικές κινητοποιήσεις τον Οκτώβρη
Μια ενδεικτική εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στα ΕΠΑΛ δίνει, μιλώντας στην εφημερίδα μας, η Ζωή Παπασάβογλου, μαθήτρια της Β' Λυκείου στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου, στην ειδικότητα Υγείας - Πρόνοιας:

-- Με τι κριτήριο επιλέγει συνήθως ένας μαθητής τη φοίτηση σε ΕΠΑΛ και τι προσδοκά από αυτή;

-- Εγώ επέλεξα το Επαγγελματικό Λύκειο γιατί έχω την ευκαιρία από τη Β' Λυκείου να ασχοληθώ με αυτό που θέλω και να το κάνω με πρακτικά μαθήματα στα εργαστήριά μας. Είχα την εντύπωση πως τα ΕΠΑΛ είναι ένα οργανωμένο σχολείο που θα μάθω μια τέχνη και θα την έκανα στο μέλλον ως επάγγελμα.

-- Τι προβλήματα αντιμετωπίζετε σήμερα στα ΕΠΑΛ;

-- Παρόλο που εμάς μας αρέσει αυτό που κάνουμε και το αγαπάμε, αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα στο σχολείο: Ελλείψεις ειδικοτήτων, ελλείψεις εξοπλισμού (εργαστήρια, εργαλεία, στολές κ.λπ.), ελλείψεις βιβλίων ειδικοτήτων, ελλείψεις καθηγητών. Στο σχολείο μου λείπουν ακόμη και στοιχειώδη πράγματα, όπως θρανία και καρέκλες!

Επίσης, έχουμε πρόβλημα με τη στέγαση και στον εξωτερικό αλλά και στον εσωτερικό χώρο. Για παράδειγμα, το γήπεδο του μπάσκετ έχει μια τεράστια λακκούβα που έχει προκαλέσει ατυχήματα σε μαθητές.

Ακόμη δυσκολευόμαστε παραπάνω τώρα στην καραντίνα που κάνουμε μάθημα μέσω Webex γιατί το εργαστηριακό μάθημα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. Και πέρα από αυτό, το σύστημα κολλάει συνεχώς και πολλοί μαθητές αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω των συσκευών που έχουν. Επίσης, κάποια παιδιά έχουν πρόβλημα με τη σύνδεση του διαδικτύου και παίρνουν απουσίες. Μας έχει κουράσει η όλη κατάσταση των διαδικτυακών και μας έχει δυσκολέψει στο να μάθουμε βασικά πράγματα για την ειδικότητά μας και εννοείται και για τα υπόλοιπα μαθήματα.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έφεραν ένα νέο νομοσχέδιο για τα ΕΠΑΛ που μιλάει δήθεν για αναβάθμιση αλλά στην πραγματικότητα δεν ισχύει αυτό και ούτε πρόκειται να καλύψει τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στο σχολείο μας.

-- Τι πρωτοβουλίες ξεδιπλώνονται απέναντι σ' αυτά;

-- Επειδή εμείς οι μαθητές θέλουμε να μορφωθούμε και θέλουμε να μάθουμε την ειδικότητά μας ολοκληρωμένα δεν μείναμε και ούτε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, αγωνιστήκαμε το προηγούμενο διάστημα με πορείες, καταλήψεις, καθιστικές διαμαρτυρίες! Τα αιτήματά μας είναι και παραμένουν δίκαια! Τώρα μέσα στην καραντίνα πήραμε νέες πρωτοβουλίες, κάναμε συζητήσεις και συμμετείχαμε στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό της Συντονιστικής! Ολα αυτά τα κάναμε γιατί θέλουμε ανοιχτά και ασφαλή σχολεία που θα μας μορφώνουν ολοκληρωμένα, που δεν θα κοιτάνε την τσέπη μας αλλά θα κοιτάνε τις ανάγκες, τις ανησυχίες, τα ταλέντα και τις κλίσεις τον μαθητών!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ