Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Κινητοποιήσεις ενάντια στις εγκληματικές αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στη μέση της χρονιάς

Δυναμικές παραστάσεις διαμαρτυρίας χτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ
Το δικό τους μήνυμα ενάντια στα απανωτά μέτρα που εν μέσω πανδημίας προωθεί η κυβέρνηση έστειλαν οι μαθητές με συμβολική κινητοποίηση χτες το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας.

Αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, εκφράζοντας την αγωνία και την αγανάκτηση των συμμαθητών τους, που μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες και με πολλές δυσκολίες και πίεση πασχίζουν για τη μόρφωσή τους και προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις, προχώρησε σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας με επίκεντρο τις αλλαγές στην πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Με πανό και πικέτες, τηρώντας για μια ακόμα φορά όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, δήλωσαν πως δεν θα γίνουν πειραματόζωα και πως απορρίπτουν τις αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση, ενώ με τα κάλαντα που θυροκόλλησαν στο υπουργείο μίλησαν για τις δυσκολίες της τηλεκπαίδευσης και για την ανάγκη να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία, κλείνοντας με ευχές για αγωνιστική χρονιά.

Οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής φρόντισαν παράλληλα να φτάσει στο υπουργείο Παιδείας η φωνή των μαθητών από όλη την Αττική και από δεκάδες πόλεις της χώρας, που εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε αυτές τις αλλαγές υπογράφοντας σχετικό κείμενο της Συντονιστικής Επιτροπής. Ανάρτησαν στην πύλη του υπουργείου έναν κατάλογο με τις περιοχές και τις πόλεις από όπου συγκεντρώθηκαν υπογραφές.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στην κινητοποίηση παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, της ΑΣΓΜΕ και πρωτοβάθμιων σωματείων εκπαιδευτικών, δηλώνοντας τη στήριξή τους στα δίκαια αιτήματα των μαθητών και την αντίθεσή τους στο νόμο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, καθώς στις αλλαγές στην πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση που έρχονται εν μέσω πανδημίας και σηματοδοτούν χειρότερους όρους και νέα εμπόδια στη μόρφωση, επαναλαμβάνοντας το αίτημα για σχολεία ανοιχτά με όλα τα αναγκαία μέτρα.

Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών βρέθηκαν στο υπουργείο και για να επιδώσουν τις πάνω από 2.000 υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί στο κείμενο ΕΛΜΕ και Συλλόγων ενάντια στα νέα μέτρα, για σχολεία ανοιχτά, με ασφάλεια και ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας.

Στη Θεσσαλονίκη

Αποφασισμένοι να ακυρώσουν στην πράξη τις αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην Εκπαίδευση δήλωσαν μαθητές και φοιτητές και στη Θεσσαλονίκη, με μαχητική κινητοποίηση χτες στην πόλη.

Εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης και Φοιτητικών Συλλόγων του ΑΠΘ διαδήλωσαν το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, ενώ την ίδια ώρα εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας και μαθητών, μαζί με εκλεγμένους εκπαιδευτικούς, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Στην κινητοποίηση στο ΥΜΑΘ, στο πλευρό μαθητών και φοιτητών βρέθηκαν εκπαιδευτικοί και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής.

Οι μαθητές κατήγγειλαν ως «έγκλημα» την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει, μεσούσης της σχολικής χρονιάς και εν μέσω πανδημίας, με πολλούς μαθητές αποκλεισμένους από την τηλεκπαίδευση, σε αλλαγή του τρόπου πρόσβασης στα πανεπιστήμια. Διαμήνυσαν σε υπουργό και κυβέρνηση ότι θα βρουν απέναντί τους τη συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών της Γ' Λυκείου, διότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα για να διορθωθεί αυτή η αδικία.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, οι μαθητές κατήγγειλαν την απουσία εκπροσώπου του ΥΜΑΘ αν και ήταν ενήμερο για την παρουσία της Συντονιστικής. Παρ' όλα αυτά επέδωσαν το ψήφισμά τους, που υπογράφεται από δεκάδες 15μελή και 5μελή συμβούλια.

Με τα πανό και τα συνθήματά τους και οι φοιτητές απαίτησαν να παρθούν πίσω οι προτάσεις για νέα μέτρα καταστολής στα πανεπιστήμια και για αντιδραστικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας τους, στον τρόπο εισαγωγής, ενώ ζήτησαν μέτρα στήριξης της δημόσιας Υγείας και της Εκπαίδευσης.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με τα κάλαντα της Συντονιστικής, που τραγούδησαν μετά μουσικής οι μαθητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ