Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Δεν θα περάσουν τα μέτρα που δρομολογεί η κυβέρνηση

«

Να παρθούν πίσω εδώ και τώρα οι προτάσεις για όρια φοίτησης, νέο τρόπο εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση και ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας», καλεί η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών σε ανακοίνωση για τα νέα μέτρα που παρουσιάστηκαν στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο. Σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Τα επιχειρήματα περί στήριξης "της έγκαιρης αποφοίτησης" μέσα από αυτά τα μέτρα προκειμένου να "ενισχυθεί το κύρος των ΑΕΙ" είναι ξεκάθαρη πρόκληση για:

-- Τους φοιτητές σε όλη τη χώρα που δεν μπορούμε να σπουδάσουμε με τους απαραίτητους όρους και να αποφοιτήσουμε έγκαιρα εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής που έχει αφήσει τα Ιδρύματα εδώ και ένα χρόνο στο έλεος της πανδημίας, χωρίς υποδομές, προσωπικό και κατάλληλους χώρους.

-- Τους πρωτοετείς που παλεύουν να βάλουν τις βάσεις για το αντικείμενό τους μέσα από τηλεκπαίδευση μετ' εμποδίων και χωρίς καμία στήριξη.

-- Τους χιλιάδες που με ευθύνη της κυβέρνησης και των μέτρων της δεν μπόρεσαν να κάνουν αίτηση για μετεγγραφή ή δεν πήραν τη μετεγγραφή τους και εγκαταλείπουν τα όνειρα για σπουδές αφού δεν μπορούν να σπουδάσουν σε άλλη πόλη.

-- Τους πρακτικά ασκούμενους που βρίσκονται αντιμέτωποι με δεύτερη αναστολή της άσκησης μέσα σε λίγους μήνες.

-- Τους χιλιάδες που αναγκάζονται να δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές για να πληρώσουν τα πανάκριβα μεταπτυχιακά, το ενοίκιο του φοιτητικού σπιτιού ή να στηρίξουν την οικογένειά τους που πληρώνει και αυτή τα σπασμένα της πανδημίας.

"Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση" δεν είναι να πετιούνται ολοένα και περισσότεροι φοιτητές εκτός Ανώτατης Εκπαίδευσης ούτε να λείπουν από τα ΑΕΙ ακόμη και οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για τη λειτουργία τους μέσα στις νέες συνθήκες. Αυτό το ξέρει καλά η κυβέρνηση γι' αυτό θέλει να κλείσει το στόμα σε όσους διεκδικούν μέσα στα Πανεπιστήμια. Γι' αυτό δίνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ για την ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας την ώρα που οι φοιτητές ακούμε διαρκώς ότι "δεν υπάρχουν λεφτά για προσλήψεις καθηγητών"».

«Αν η κυβέρνηση θέλει να αποφοιτούμε έγκαιρα να πάρει τώρα τα απαραίτητα μέτρα για να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν τα Ιδρύματα με όλους τους αναγκαίους όρους, να δώσει σταθερό μηνιαίο επίδομα σε όσους νοικιάζουν σπίτι, να αποζημιώσει τους πρακτικάριους, να κάνει δεκτούς τους μετεγγραφέντες, να καταργήσει τα δίδακτρα», τονίζει το ΜΑΣ και καλεί τους φοιτητικούς συλλόγους, τους συλλόγους οικοτρόφων και τις Επιτροπές Αγώνα να κάνουν υπόθεσή τους το να μην προχωρήσουν παραπέρα αυτά τα μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ