Τρίτη 29 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κατακρίνει τη στάση του δήμου για τη σχολική στέγη

Αποκαλυπτική του πώς αντιλαμβάνεται η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης την ευθύνη της για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων είναι η απάντηση που έδωσε σε Ερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σχετικά με την προετοιμασία των σχολείων, ενόψει της επαναλειτουργίας τους τον Γενάρη.

Η διοίκηση του δήμου αναφέρθηκε στη μετακίνηση κάποιων σχολικών καθαριστριών από πρόγραμμα της κεντρικής κυβέρνησης σε πρόγραμμα του δήμου και απαρίθμησε πόσες μάσκες διέθεσε στα σχολεία.

Δεν απάντησε για την Προσχολική Αγωγή σε «σαρδελοκούτια», για τη μετακίνηση μαθητών και τον εφοδιασμό τους με τάμπλετ (όπως έκαναν άλλοι δήμοι), για τα επιβαλλόμενα μαζικά τεστ στα σχολεία.

Σε ό,τι αφορά δε το κύριο ζήτημα, την εξεύρεση νέων σχολικών αιθουσών για υγειονομική και παιδαγωγική αποσυμφόρηση των σχολείων, με μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, επικαλέστηκε αναρμοδιότητα.

Ανέφερε λοιπόν πως «σε ό,τι αφορά την προσπάθεια για εξεύρεση αιθουσών για να χρησιμοποιηθούν σαν σχολικές τάξεις, αυτό είναι κάτι που πρώτιστα αφορά το υπουργείο Παιδείας ως αρμόδιο και σε δεύτερη φάση το δήμο. Κάτι τέτοιο δεν έχει λεχθεί ούτε ως πρόθεση από το υπουργείο Παιδείας, οπότε δεν τίθεται τέτοιο θέμα».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Θεσσαλονίκης σχολιάζει ότι «σε καιρό πανδημίας, με τους ειδικούς να εφιστούν ιδιαίτερη προσοχή στα σχολεία, με δεδομένη την ευθύνη των δήμων, απαντήσεις όπως η παραπάνω ξεπερνάνε κάθε όριο προκλητικότητας. Παραδίδουμε την αντιδήμαρχο Παιδείας και συνολικά τη διοίκηση του δήμου στην κρίση των γονιών, που αγωνιούν για την υγεία των παιδιών τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ