Τρίτη 29 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Παρεμβάσεις για τους οικότροφους φοιτητές της ΦΕΠΑ

Συνάντηση με τον αντιπρύτανη και αλληλεγγύη προς τους φοιτητές από τους εκλεγμένους με την «Πανσπουδαστική ΚΣ»

Τα οξυμένα προβλήματα στη Φοιτητική Εστία Πανεπιστημίου Αθήνας (ΦΕΠΑ), όπου οι φοιτητές έχουν μείνει χωρίς σίτιση μέσα στις γιορτές, έθεσαν εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στο Σύλλογο Οικοτρόφων της ΦΕΠΑ σε συνάντηση με τον αντιπρύτανη Φοιτητικής Μέριμνας.

«Η κατάσταση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε οι εστιακοί ακόμα και μέρες Χριστουγέννων είναι απαράδεκτη! Το εστιατόριο είναι κλειστό, η θέρμανση στο Δ' κτίριο δεν λειτουργεί, το ζεστό νερό άλλοτε είναι εντάξει και άλλοτε χαλάει (παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων η Α' ΦΕΠΑ δεν είχε ζεστό νερό), ενώ ακόμα δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο για την προστασία της υγείας μας από την πανδημία», σημειώνουν οι εκλεγμένοι με την ΠΚΣ, οι οποίοι αναφέρονται στην ανακοίνωση της Συγκλήτου στις 22 Δεκέμβρη, «στην οποία παραδέχεται τα προβλήματα που υπάρχουν στην εστία, αλλά δεν διστάζει να κατηγορήσει τους ίδιους τους φοιτητές γι' αυτά, αποποιούμενη πλήρως τις ευθύνες της».

Σε δελτίο Τύπου που υπογράφουν οι εκπρόσωποι της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» αναφέρονται στο περιεχόμενο της συνάντησης με τον αντιπρύτανη. Οπως παραθέτουν, «για το εστιατόριο μας είπε πως ΙΝΕΔΙΒΙΜ και Πρυτανεία δεν κίνησαν τις διαδικασίες για να έχουμε σίτιση και τα Χριστούγεννα και το εστιατόριο τώρα δεν θα ανοίξει, καθώς η διαδικασία για να αναλάβει εργολάβος το έργο τώρα είναι μεγάλη και θα πάρει πολλές μέρες. Μας είπε ότι μέχρι αύριο το πρωί θα προσπαθήσει να διευθετήσει το θέμα με εναλλακτικό τρόπο και θα συνεννοηθεί ώστε καθημερινά να καταφθάνουν στην εστία με βανάκι του ΕΚΠΑ μερίδες φαγητού από το εστιατόριο της Φιλοσοφικής».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της θέρμανσης στο Δ' κτίριο οι φοιτητές έλαβαν την απάντηση πως θα ενημερωθούν σήμερα για το πότε θα λυθεί ενώ για την έλλειψη ζεστού νερού παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων, τους ειπώθηκε ότι ήταν μια βλάβη που δεν λύθηκε γρήγορα καθώς δεν υπήρχε κάποιος τεχνικός στη βάρδια εκείνη τη στιγμή. Τέλος, όπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου, «για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό (δωρεάν τεστ, απολυμάνσεις, αντισηπτικά) κράτησε την ίδια στάση με όλες τις προηγούμενες φορές: "Το κόστος είναι πολύ μεγάλο, οι οδηγίες του ΕΟΔΥ δεν προβλέπουν κάτι τέτοιο"».

«Δεν θα σταματήσουμε μέχρι τα λόγια του αντιπρύτανη να γίνουν έργα! Δεν θα σταματήσουμε μέχρι η Πρυτανεία και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ να αναλάβουν τις ευθύνες τους κάνοντας πράξη τα δίκαια αιτήματά μας!», δηλώνουν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ», οι οποίοι χτες μοίρασαν χριστουγεννιάτικα γλυκά, χυμούς και κρουασάν στους οικότροφους της εστίας, σε μία κίνηση αλληλεγγύης. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, κανένας εστιακός δεν είναι μόνος του, η αλληλεγγύη είναι η δύναμή τους, όπως αναφέρουν, ευχαριστώντας παράλληλα τα ταξικά συνδικάτα και την Ομοσπονδία Εργαζομένων Τροφίμων - Ποτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό και βρίσκονται έμπρακτα στο πλάι των εστιακών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2023-04-28 00:00:00.0)
Πρώτη και αυτοδύναμη η «Πανσπουδαστική ΚΣ»(2022-04-20 00:00:00.0)
Διαχρονικές κυβερνητικές ευθύνες για την κακή κατάσταση και την ανεπάρκεια των δωματίων(2021-12-11 00:00:00.0)
Οικότροφοι φοιτητές αντιμέτωποι με κοριούς!(2020-04-08 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για τα προβλήματα των φοιτητικών Εστιών(2019-02-05 00:00:00.0)
Οικότροφοι φοιτητές απαιτούν τα δίκια τους(2015-10-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ