Τρίτη 15 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Βαλιτσάκια και άξονες

Για την αλλαγή του τρόπου της εισαγωγής των ασθενών στα νοσοκομεία «για να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο καθεστώς των πλασματικών εισαγωγών ή των εισαγωγών με τα βαλιτσάκια» είπε χτες στα «Νέα» ο Αλ. Παπαδόπουλος.

Ο μάνατζερ του «Ευαγγελισμού» Π. Αλεξόπουλος, σε εγκύκλιό του για τα ιδιωτικά ιατρεία σημειώνει: «Από την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας των απογευματινών ιατρείων ουδεμία εξέταση ασθενών επιτρέπεται στον νοσηλευτικό άξονα».

Ετσι κι αλλιώς η εξέταση ασθενών τυπικά δεν επιτρεπόταν στο λεγόμενο νοσηλευτικό άξονα - όταν δηλαδή ο γιατρός είχε υπηρεσία. Κατ' εθιμικό όμως τρόπο υπήρχε προσφορά υπηρεσιών από γιατρούς σε ορισμένους ασθενείς ή σε εργαζόμενους στα ίδια τα νοσοκομεία.

Βεβαίως στο ίδιο τόξο - ίσως όχι με την ίδια ένταση - άνθιζε και το «φακελάκι».

Αν βέβαια υπήρχε ένα ενιαίο δημόσιο σύστημα Υγείας με πληρότητα σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο που θα παρείχε δωρεάν υπηρεσίες σε όλους τους κατοίκους, θα έκαναν αχρείαστα και τα βαλιτσάκια και τους νοσηλευτικούς άξονες.

Και σ' αυτό το φόντο θα μπορούσε να συζητηθεί οποιαδήποτε οργάνωση της λειτουργίας πρωί και απόγευμα των νοσοκομείων, αξιοπρεπείς μισθούς των λειτουργών της Υγείας και μηδέν τιμή για τους χρήστες.

Ολα τ' άλλα είναι κατ' επίφαση σάλτσες εξυγίανσης που ενισχύουν την εμπορευματοποίηση της Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ