Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο Λεωνίδας Καβάκος ερμηνεύει Μπαχ

all rights reserved

Μια κατανυκτική συναυλία που άνοιξε τα φετινά Επιδαύρεια τον Ιούλη που μας πέρασε, με τον Λεωνίδα Καβάκο να ερμηνεύει από την ορχήστρα του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου έργα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό την Πρωτοχρονιά.

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου θα προσφέρει για 48 ώρες την προβολή αυτής της μοναδικής συναυλίας, που έμεινε αξέχαστη σε όσους την παρακολούθησαν στην Επίδαυρο. Στο μεγαλύτερο θεραπευτήριο του αρχαίου κόσμου, τόπο λατρείας του θεού Ασκληπιού, ο Λεωνίδας Καβάκος μοιράζεται μια σπάνια μουσική προσευχή.

Η προβολή της συναυλίας εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο μεταδόσεων, που θα περιλαμβάνει σημαντικές συναυλίες και μουσικές παραστάσεις από το πρόγραμμα 2020 του Φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει τα έργα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ (1685-1750):

Παρτίτα αρ. 3 για σόλο βιολί σε μι μείζονα, BWV 1006 (Preludio Loure Gavotte en Rondeau Menuett I Menuett II Bourree Gigue)

Σονάτα για σόλο βιολί αρ. 1 σε σολ ελάσσονα, BWV 1001, Adagio Fuga (Allegro) Siciliana Presto

Παρτίτα αρ. 2 για σόλο βιολί σε ρε ελάσσονα, BWV 1004 (Allemande Courante Sarabande Gigue Chaconne)

Διάρκεια 70'. Η συναυλία θα προβληθεί την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Ιανουαρίου στο κανάλι του Φεστιβάλ στο YouTube και θα παραμείνει διαθέσιμη για 48 ώρες. Εναρξη: 17.00


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ