Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Το ένα κρούσμα μετά το άλλο στο Δαφνί

Επτά κρούσματα σε σύνολο 23 ασθενών επιβεβαιώθηκαν την περασμένη Κυριακή στην 6η Ψυχιατρική Πτέρυγα του ΨΝΑ Δαφνί, με τους εργαζόμενους του Τμήματος να βγαίνουν σε καραντίνα 7 ημερών. Μια μέρα μετά, στην 5η Ψυχιατρική Πτέρυγα επιβεβαιώθηκαν άλλοι 3 ασθενείς θετικοί στον ιό σε σύνολο 42 και 2 εργαζόμενοι, οι οποίοι βγαίνουν και πάλι σε καραντίνα. Στην Παθολογική κλινική του ίδιου του νοσοκομείου νοσηλεύονται στον ίδιο χώρο τα 9 επιβεβαιωμένα κρούσματα και τα 8 ύποπτα εμπύρετα, εκτινάσσοντας τον κίνδυνο διασποράς εντός κι εκτός νοσοκομείου.

Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχει ούτε ένα κρεβάτι ΜΕΘ, κι έτσι όταν ένας ασθενής χρήζει εντατικής θεραπείας διακομίζεται σε άλλα νοσοκομεία. Ωστόσο, χαρακτηριστικό των ελλείψεων είναι το ότι σήμερα στο νοσοκομείο υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο το οποίο είναι αδύνατο να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να κάνουν αγώνα δρόμου όταν χρειάζεται διακομιδή, όπως έγινε πριν από μερικές μέρες για δύο θετικούς στον ιό ασθενείς, μετά την επιδείνωση της υγείας τους.

Αλλωστε, το προσωπικό σε κλινικές και ξενώνες έχει αποδυναμωθεί ακόμη περισσότερο μετά την καραντίνα, με αποτέλεσμα να γίνονται διπλοβάρδιες, νοσηλευτές να δουλεύουν χωρίς ρεπό, η εντατικοποίηση να βρίσκεται στο «κόκκινο». Ολα τα παραπάνω έχουν δημιουργήσει επισφαλείς συνθήκες εργασίας και νοσηλείας, σε ασθενείς που είναι οξέα περιστατικά και η αντιμετώπισή τους είναι σύνθετη, όπως αναδεικνύουν εργαζόμενοι του νοσοκομείου που μεταφέρουν την αγωνία τους για τα οξυμένα αυτά προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ