Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Υποστελεχωμένο το Κέντρο Υγείας που επισκέφθηκε προχτές ο πρωθυπουργός

Με αφορμή την προχτεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη, στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου - σ' έναν δήμο που βρίσκεται στο «κόκκινο», σύμφωνα με τις κυβερνητικές ενημερώσεις - οι ΚΟ Περιστερίου Αττικής του ΚΚΕ αποκαλύπτουν την πραγματικότητα που επικρατεί στον 3ο μεγαλύτερο δήμο της Αθήνας, με 150.000 κατοίκους:

  • Το Κέντρο Υγείας (που επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός) λειτουργεί υποστελεχωμένο, με λίγες ειδικότητες γιατρών, πολλές φορές συμβασιούχων.
  • Δεν μπορεί να καλύψει βασικές ανάγκες του περιστεριώτικου λαού. Βρίσκεται σε μια περιοχή με εργοστάσια και βιοτεχνίες που δουλεύουν χιλιάδες εργάτες και δεν μπορεί να ανταποκριθεί αν χρειαστεί να καλύψει εργατικά ή άλλα ατυχήματα.
  • Το άλλο Κέντρο Υγείας (πρώην ΙΚΑ) στο Περιστέρι λειτουργεί με ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες γιατρών, αδυνατώντας να κάνει ακόμη κι όλες τις μικροβιολογικές και διαγνωστικές εξετάσεις, με αποτέλεσμα να στέλνονται οι ασθενείς πελατεία στα ιδιωτικά εργαστήρια ή και να καταφεύγουν στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων που στενάζουν.
  • Επαψε να υφίσταται η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας.
  • Την τελευταία δεκαετία έκλεισαν 2 υποκαταστήματα του ΙΚΑ στο δήμο Περιστερίου.

«Για όλα αυτά αναπτύχθηκαν αγώνες από το λαό του Περιστερίου όλα τα προηγούμενα χρόνια, άρα κανείς δεν μπορεί να κάνει τον ανήξερο», σημειώνουν οι ΚΟ του ΚΚΕ και τονίζουν: «Οταν μιλάνε για σχέδιο ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ουσιαστικά μιλάνε για ένα σχέδιο που στον πυρήνα του έχει τις Συμπράξεις Ιδιωτικού - Δημόσιου Τομέα, παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας, ενίσχυση της πολιτικής που αφήνει αθωράκιστη την Υγεία του λαού».

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης από το γεγονός ότι σε αυτήν την περίοδο μειώνει την κρατική χρηματοδότηση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που έχει στρατηγικό ρόλο - κλειδί για την πρόληψη, πολύ περισσότερο από πριν», προσθέτουν οι Οργανώσεις, αναδεικνύοντας τις διεκδικήσεις:

  • Να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων το Κέντρο Υγείας Περιστερίου καθώς και οι μονάδες ΠΕΔΥ της πόλης.
  • Να επανέλθει σε 24ωρη λειτουργία το Κέντρο Υγείας.
  • Να επαναλειτουργήσουν πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα τα υποκαταστήματα ΙΚΑ που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.
  • Να καταγραφούν οι ιδιώτες γιατροί που βρίσκονται στην περιοχή και ανάλογα με την ειδικότητά τους να ενταχθούν σε ενιαίο σχέδιο παροχής δωρεάν Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ