Τετάρτη 6 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Χωρίς μέσα ατομικής προστασίας οι εργαζόμενοι στους δήμους

Τις ελλιπείς συνθήκες υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους στους δήμους του νομού καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Ιωννίνων με εξώδικη διαμαρτυρία που επέδωσε τη Δευτέρα 4/1 στον πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου.

Το εξώδικο καταγράφει την άρνηση όλων των δημοτικών αρχών να αναλάβουν την ευθύνη να παράσχουν τα προβλεπόμενα μέσα ατομικής προστασίας στους δημοτικούς υπαλλήλους, όπως συμβαίνει και στο δήμο Ιωαννιτών για 16 και πλέον μήνες.

Μάλιστα, στο δήμο Ζαγορίου, η δημοτική αρχή για να αποφύγει την αποζημίωση των εργαζομένων για τα μέσα ατομικής προστασίας που δεν παρέχει, προχώρησε σε μελέτη με λιγότερες από τις προβλεπόμενες ποσότητες, «ώστε να μειώσει τη συνολική δαπάνη που θα πρέπει να πληρώσει», αναφέρει η εξώδικη διαμαρτυρία.

Αντίστοιχα, σε όλους ανεξαιρέτως τους δήμους, οι σχολικές καθαρίστριες δεν έχουν πάρει τα μέσα ατομικής προστασίας που προβλέπει ο νόμος και δεν έχουν κληθεί για εξέταση από τους ιατρούς Εργασίας.

Την ίδια ώρα που «οι υπηρεσίες καθαριότητας είναι υποστελεχωμένες, παρατηρούνται παντού προβλήματα με την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, οι δημοτικές αρχές των Ιωαννίνων έχουν μπει σε ένα γενικευμένο παζάρι εκατομμυρίων γύρω από τη λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης», καταγγέλλει ο Σύλλογος, προσθέτοντας ότι αυτό γίνεται «όχι φυσικά για να μειώσουν τις δαπάνες για τα λαϊκά στρώματα που πληρώνουν μέσω των ανταποδοτικών, αλλά για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που εμπλέκονται στη διαχείριση των απορριμμάτων».

«Γη και ύδωρ για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, απληρωσιά και εργατικά "ατυχήματα" για τους εργαζόμενους με το λαό να πληρώνει το μάρμαρο», καταλήγει ο Σύλλογος Εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ