Τετάρτη 6 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Απορρίφθηκε αγωγή με στόχο τη διάσπαση των εργαζομένων

Απορρίφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η απαράδεκτη αγωγή που είχε καταθέσει η παράταξη «Συνδικαλιστική Ανατροπή» κατά του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου, αμφισβητώντας τη νομιμότητα των εκλογών του Συλλόγου επειδή ψήφισαν εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές εργασίας. Η απόφαση βγήκε ύστερα από τρία χρόνια, στις 3 Δεκέμβρη 2020.

«Η "Συνδικαλιστική Ανατροπή" χρειάζεται να δώσει εξηγήσεις στους εργαζόμενους για ποιο λόγο έβαλε σε περιπέτειες τη λειτουργία του Συλλόγου για τρία σχεδόν χρόνια», υπογραμμίζει ο Σύλλογος, τονίζοντας για ακόμα μια φορά πως «ήταν, είναι και θα είναι δίκαιο όλοι οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν ισάξια στις διαδικασίες των σωματείων τους. Αυτό το δικαίωμα κρίνεται στις μαζικές διαδικασίες του κινήματος, όπως το έκρινε και η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας. Διαδικασίες τις οποίες δεν σεβαστήκατε, παρά προτιμήσατε να κάνετε κάθε δυνατή προσπάθεια να αδρανοποιήσετε τον Σύλλογο. Ούτε αυτό πετύχατε! Η δράση του Συλλόγου μας θα ήταν διαφορετική αν είχαμε πρόσβαση στο ταμείο, όμως σίγουρα δεν πετύχατε την προσδοκώμενη αδράνεια του Συλλόγου».

«Η διάσπαση σε εργαζόμενους, μόνιμους και συμβασιούχους», τονίζει ο Σύλλογος, «το χτύπημα της ενότητας των εργαζομένων, ο αποκλεισμός εργαζομένων από τα σωματεία, με οποιαδήποτε πρόφαση, ωφελεί κυβερνήσεις και δημάρχους που εφαρμόζουν αντεργατικές πολιτικές. Τέτοιες θέσεις, που θέλουν το διαχωρισμό των εργαζομένων σε εργαζόμενους με συνδικαλιστικά δικαιώματα και σε εργαζόμενους χωρίς αυτά, είναι θέσεις δημάρχων και εργοδοτών! Η θέση που θέλει όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονται στον ίδιο εργασιακό χώρο να οργανώνονται και να διεκδικούν ενιαία τα αιτήματά τους ωφελεί τους ίδιους τους εργαζόμενους και μόνο!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ