Παρασκευή 15 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Παρεμβάσεις ενάντια στην προσπάθεια να μπει η συνδικαλιστική δράση «στο γύψο»

Συνεχίζεται η απαράδεκτη επιβολή προστίμων ...«άσκοπης μετακίνησης» ενάντια σε αγωνιστικές παρεμβάσεις σωματείων και φορέων

Την αξιοποίηση κυβερνητικών μέτρων στο όνομα της πανδημίας για την ένταση της καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης καταγγέλλουν συνδικαλιστικές οργανώσεις. Μετά την πολύμορφη κλιμάκωση αυτής της επιχείρησης καταστολής μπροστά στην επέτειο του Πολυτεχνείου και την απεργία στις 26 Νοέμβρη - και ενώ η κυβέρνηση έχει έτοιμο το νομοσχέδιο για το νέο χτύπημα των συνδικάτων - η προσπάθεια να μπει «στο γύψο» η συλλογική διεκδίκηση συνεχίζεται, μεταξύ άλλων, με τις αστυνομικές δυνάμεις να σπεύδουν να «ελέγξουν» εκπροσώπους σωματείων και φορέων, φτάνοντας στο σημείο να επιβάλουν πρόστιμα για... «άσκοπη μετακίνηση» σε συμβολικές διαμαρτυρίες, στις οποίες τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας.

Διαμαρτυρία για τα πρόστιμα στην Ανατολική Αττική

Ετσι, να ακυρωθούν τα πρόστιμα για «άσκοπη μετακίνηση» που επιβλήθηκαν σε δύο μέλη Σωματείων, που συμμετείχαν σε διαμαρτυρία ενάντια στον ξυλοδαρμό εργαζόμενου από την εργοδοσία στο πρακτορείο της «Γενικής Ταχυδρομικής» στα Γλυκά Νερά, απαίτησε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, με παρέμβαση χτες στο τοπικό τμήμα της Τροχαίας.

Συγκεκριμένα, το Εργατικό Κέντρο μαζί με το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Αττικής (ΣΕΤΤΑ) προχώρησαν την περασμένη βδομάδα σε παρέμβαση στο κατάστημα της εταιρείας, όπου πρόσφατα εργαζόμενος δέχτηκε από την εργοδοσία επίθεση που οδήγησε στον τραυματισμό του, επειδή δεν πρόλαβε να παραδώσει το σύνολο των δεμάτων που του είχαν ανατεθεί. Ενώ η παρέμβαση αντιπροσωπείας των συνδικάτων, που έγινε με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων, είχε ολοκληρωθεί, αστυνομικοί της ομάδας «ΔΙΑΣ» ακολούθησαν δύο εργαζόμενους, τους σταμάτησαν και τους επέβαλαν πρόστιμο για «άσκοπη μετακίνηση». Οι εκπρόσωποι της Τροχαίας δήλωσαν αναρμόδιοι για το ζήτημα. Το Εργατικό Κέντρο σχεδιάζει νέες πρωτοβουλίες καταγγελίας της προσπάθειας τρομοκράτησης των συνδικαλιστών και ζητά την ακύρωση των προστίμων.

Προσπάθεια τρομοκράτησης συνδικαλιστών στη Λάρισα

Ακόμα ένα επεισόδιο αυταρχισμού σημειώθηκε στη Λάρισα, την προηγούμενη Τρίτη, σε παρέμβαση - εξόρμηση μελών της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, του Σωματείου εργαζομένων Ιδιωτικής Υγείας και άλλων Σωματείων στον χώρο του «Animus». Οι συνδικαλιστές διαμαρτυρήθηκαν για την απαράδεκτη κίνηση της διοίκησης του ομίλου να ζητάει από εργαζόμενους να υπογράψουν κείμενο, με το οποίο δηλώνουν πως σε περίπτωση μη τήρησης των μέτρων ασφάλειας για την αποτροπή της πανδημίας θα έχουν ποινικές συνέπειες. Στο σημείο έφτασε περιπολικό μαζί με αστυνομικό της Ασφάλειας, για να ελέγξει... τη «σκοπιμότητα» της μετακίνησης.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης δεν έπιασε, αφού κάτω από την παρέμβαση των συνδικαλιστών αποτράπηκε η επιβολή προστίμων και το κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου συνέχισε την εξόρμησή του. Να σημειωθεί ότι η έλευση του αστυνομικού της Ασφάλειας «συνέπεσε» χρονικά με την έλευση του εργοδότη.

Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο καταδικάζει την απόπειρα εκφοβισμού, τονίζοντας ότι «την ίδια ώρα που οι εργοδότες έχουν κάνει τα υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο, που καλούν τους εργαζόμενους να πληρώσουν οι ίδιοι ακόμη και το κόστος των τεστ, τους κουνάνε το δάχτυλο και θέτουν τον εαυτό τους ως αυτόκλητους επιτηρητές των μέτρων».

Τα παραπάνω περιστατικά είναι τα πιο πρόσφατα αλλά όχι τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβερνητικής προσπάθειας να εντείνει την καταστολή, με πρόστιμα στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας. Το προηγούμενο διάστημα η Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας επέβαλε στον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου εξοντωτικό πρόστιμο 3.000 ευρώ, με αφορμή τη συμβολική κινητοποίηση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος ενάντια στην απόφαση να μπει «λουκέτο» στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια Εβρου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρόστιμα και προσπάθεια τρομοκράτησης εργαζομένων που συμμετείχαν σε κινητοποίηση (2021-01-14 00:00:00.0)
Εργατοπατέρας κάλεσε την αστυνομία να βάλει πρόστιμα μέσα στο Εργατικό Κέντρο! (2020-12-02 00:00:00.0)
Προσαγωγή στελέχους του ΚΚΕ επειδή τα συνθήματα του Κόμματος «αναστατώνουν την κοινωνία»! (2020-12-01 00:00:00.0)
Πληθαίνουν οι δηλώσεις καταδίκης του απαράδεκτου προστίμου (2020-11-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ