Παρασκευή 15 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ «RAFALE»

Την αγορά των 18 αεροσκαφών «Rafale» από τη Γαλλία, τα οποία θα έρθουν να προστεθούν στο «σακούλι» των εξοπλισμών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και των σχεδιασμών τους στην περιοχή, ψήφισαν χτες στην Ολομέλεια της Βουλής εν πλήρει ΝΑΤΟική «ομοψυχία» ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση με τη διαδικασία του επείγοντος.

Παράλληλα, με κοινή επιχειρηματολογία και παχιά λόγια, αντιστρέφοντας κατάφωρα την πραγματικότητα, προσπάθησαν να εμφανίσουν την αγορά των αεροσκαφών και συνολικά την κούρσα των εξοπλισμών ως «θωράκιση της αμυντικής ικανότητας της χώρας» και απάντηση «απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα», κρύβοντας πως αυτή έρχεται να υπηρετήσει τα ευρωατλαντικά σχέδια που υπονομεύουν την άμυνα, δίνουν «αέρα στα πανιά» της τουρκικής επιθετικότητας, ενώ κάνουν το λαό μας στόχο των ανταγωνισμών. «Με βαριά καρδιά» καταψήφισε τη συμφωνία το ΜέΡΑ25 για λόγους «αδιαφάνειας» και διαμαρτυρόμενο ότι «μας αναγκάσατε να καταψηφίσουμε ένα νομοσχέδιο που εξαρχής θέλαμε να ψηφίσουμε».

Τη ΝΑΤΟική «σύμπνοια» χάλασε το ΚΚΕ, το οποίο, καταψηφίζοντας τη συμφωνία, ανέδειξε ότι η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα βάζουν το λαό να πληρώσει κοντά 2,3 δισ. ευρώ θυσιάζοντας τις ανάγκες του και εκθέτοντάς τον σε μεγάλους κινδύνους, για τα συμφέροντα της αστικής τάξης και ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα που «εγγυάται» πρώτα και κύρια τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς της λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ, που υπονομεύουν τη θωράκιση των συνόρων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων, της ειρήνης και της ασφάλειας του λαού μας και συνολικά των λαών της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ