Τετάρτη 27 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Κόντρα στην κυβερνητική κοροϊδία συνεχίζουν τις πολύμορφες δράσεις

Συνέχεια στις πολύμορφες δραστηριότητες δίνουν οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, με δίκαια αιτήματα επιβίωσης απέναντι στα μεγάλα προβλήματα που οξύνει η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου.

Σήμερα, Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες θα βρεθούν στο πλευρό των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, συμμετέχοντας στις κατά τόπους κινητοποιήσεις τους.

Αύριο Πέμπτη οργανώνονται αγροτικές κινητοποιήσεις σε Φάρσαλα και Παλαμά Καρδίτσας. Ανάλογες δράσεις προγραμματίζονται σε Φθιώτιδα και Κεντρική Μακεδονία μέσα στη βδομάδα.

Μεταξύ άλλων διεκδικούν: Να δοθούν αποζημιώσεις στο 100% για τις καταστροφές στην παραγωγή, να ολοκληρωθούν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα. Κάλυψη από το κράτος του χαμένου εισοδήματος όσων έχουν πληγεί από την πανδημία. Κατώτατες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα, οι οποίες θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους βιοπαλαιστές αγρότες. Μείωση του κόστους παραγωγής.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα, επικαλούμενη τις «αντοχές της οικονομίας», ενώ ειδικά για το θέμα των αποζημιώσεων, στο φόντο και των μεγάλων καταστροφών από τον «Ιανό» το Σεπτέμβρη, ισχυρίζεται παραπλανητικά ότι «είναι η πρώτη φορά μετά από σειρά ετών που ο ΕΛΓΑ εξοφλεί τόσο σύντομα τις οφειλόμενες αποζημιώσεις». Την επιχείρηση εξαπάτησης αναμένεται να συνεχίσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, περιοδεύοντας το Σαββατοκύριακο σε Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι 4 μήνες μετά, χιλιάδες βιοπαλαιστές αγρότες αποζημιώνονται με ψίχουλα που δεν καλύπτουν ούτε καν το κόστος παραγωγής, τα αντιπλημμυρικά έργα υλοποιούνται με αργούς ρυθμούς, τα χωράφια έχουν πάθει μεγάλη ζημιά, επηρεάζοντας τη γονιμότητα του εδάφους και της παραγωγής για τα επόμενα χρόνια, ενώ από τις αποζημιώσεις αυτές αποκλείστηκαν εκατοντάδες πληγέντες που δεν είναι κατ' επάγγελμα αγρότες.

Οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων σε Λάρισα και Καρδίτσα καλούν τους αγρότες της περιοχής να δώσουν απάντηση με μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται. «Συσπειρωμένοι στους Αγροτικούς Συλλόγους, στις Ομοσπονδίες, παίρνουμε την υπόθεση της ζωής και του μόχθου στα χέρια μας», τονίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ