Πέμπτη 28 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ - ΧΟΡΤΙΑΤΗ
Αποχαρακτηρισμοί οικοπέδων σχολικής στέγης

Την πολιτική της διοίκησης του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη που συνεχίζει τον αποχαρακτηρισμό οικοπέδων τα οποία προορίζονταν για σχολική στέγη, παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε σχολεία, καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η διοίκηση του δήμου προχωρά στους αποχαρακτηρισμούς με πρόσχημα δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων, καθώς όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν έγιναν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την απαλλοτρίωση των οικοπέδων.

Οπως αναφέρει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πυλαίας - Χορτιάτη, «σειρά τώρα έχει το οικόπεδο που βρίσκεται κοντά στα Κωνσταντινουπολίτικα για την ανέγερση Γυμνασίου και Λυκείου και το οικόπεδο που είναι χαρακτηρισμένο για χώρο νηπιαγωγείου στην οδό Βουλγαροκτόνου.

Με τις κινήσεις της αυτές η διοίκηση του δήμου επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τη δύσκολη κατάσταση της σχολικής στέγης στην περιοχή της Πυλαίας.

Η δικαιολογία ότι η δημοτική αρχή εφαρμόζει δικαστικές αποφάσεις δεν μειώνει τις ευθύνες της, αφού όλα αυτά τα χρόνια δεν κάνει απολύτως τίποτα για τη διεκδίκηση πόρων από την Κεντρική Διοίκηση, τόσο για τις αποζημιώσεις οικοπέδων όσο και για την ανέγερση νέων σχολικών αιθουσών στο δήμο μας και ειδικά στη ΔΕ Πυλαίας, που αντιμετωπίζει οξυμένα το πρόβλημα της σχολικής στέγης».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» τονίζει ότι δεν συναινεί στην υποβάθμιση της Εκπαίδευσης και απαιτεί να μην προχωρήσει κανένας αποχαρακτηρισμός οικοπέδου που προορίζεται για σχολική στέγη.

Καλεί γονείς, εκπαιδευτικούς, το λαό του δήμου, να διεκδικήσουν τώρα την ανέγερση όλων των αναγκαίων, σύγχρονων σχολείων. Σχολεία με πλήρη εξοπλισμό, με μόνιμο προσωπικό, που θα καλύπτουν τις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες της εκπαίδευσης των παιδιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ