Σάββατο 30 Γενάρη 2021 - Κυριακή 31 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΑΪΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΪΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΦΩΤΟ

Εντεκα χρόνια πέρασαν από τις 31/1/2010, που έσπασε το νήμα και έκλεισε ο κύκλος της ζωής του συντρόφου μου ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό.

Τα χρόνια περνούν αλλά η θύμησή του παραμένει έντονη. Στην άσβεστη μνήμη του, όπως έκανε πάντα και ο ίδιος, προσφέρω 300 ευρώ μέσω ΚΟ Βύρωνα για την Oικονομική Eξόρμηση του ΚΚΕ, στις αρχές του οποίου πίστευε και πάλευε για μια κοινωνία δίκαιη, για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Ντέπυ Τσακίρογλου

***

ΦΩΤΟ

«Είναι πάντα μια γέννηση - έλεγε ο Ξένος - κι ο θάνατος μια πρόσθεση, όχι αφαίρεση. Τίποτα δε χάνεται... Ολα δικά μας - είπε ο Ξένος - όλα του κόσμου τούτου. Και τους νεκρούς μας τους κουβαλάμε μέσα μας, χωρίς ο χώρος να στενεύει, χωρίς να βαραίνουμε, συνεχίζουμε τη ζωή τους απ' τις βαθιές στοές και τις έρημες ρίζες, τη δική τους ζωή, τη δική μας ακέρια μες στον ήλιο...».

Στη μνήμη του σεμνού αγωνιστή, συντρόφου ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΗ, τα παιδιά του Κώστας και Δημήτρης και η γυναίκα του Ευαγγελία προσφέρουν 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αγίου Κηρύκου Ικαρίας του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 30/11/2020 «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΑΟΥΤΗΣ από τις Ράχες Ικαρίας. Από τα νεανικά του χρόνια οργανώθηκε στην ΕΔΑ. Στα δύσκολα χρόνια για το Κόμμα μας, '89-'90, έκανε τις σωστές επιλογές με θάρρος και αποφασιστικότητα και το 1990 εντάχθηκε στο ΚΚΕ, όπου έμεινε πιστός μέχρι το θάνατό του.

Σ' όλη του τη ζωή ξεχώριζε για το ήθος του, τη σεμνότητα, την ηρεμία και τη λογική σκέψη του, την προσήλωσή του στην προώθηση των στόχων του Κόμματος. Θα σε θυμόμαστε πάντα γι' αυτά τα χαρακτηριστικά, που σε έκαναν να ξεχωρίζεις αλλά και να έχεις κερδίσει το σεβασμό και την αγάπη των ανθρώπων που σε γνώρισαν. Θα σε θυμόμαστε ως τον πρώτο Καριώτη «πορτοζιέρη», συνδέοντας έτσι το όνομά σου με την προσπάθεια όσων αγωνίζονταν για δεκαετίες να προχωρήσουν και στη Νικαριά τα αναγκαία έργα υποδομής στην οδοποιία. Την ανάγκη των Ικαριωτών να ενώσουν τα χωριά τους με δρόμους εσύ την έκανες υποχρέωσή σου και με μεράκι, πείσμα και πάθος την υλοποιούσες.

ΚΩΤΤΑ ΜΑΡΙΑ
ΚΩΤΤΑ ΜΑΡΙΑ
Στη μνήμη σου, σύντροφοι και φίλοι προσφέρουν μέσω της ΚΟΒ Ραχών το ποσό των 367 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

***

ΦΩΤΟ 4

Στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ, ήρωα της Εθνικής Αντίστασης, του ΙΩΑΝΝΗ Λουκά ΠΑΪΔΑ, αγωνιστή του ΔΣΕ, του ΚΩΣΤΑ ΠΕΝΤΕΔΕΚΑ, αγωνιστή του ΕΑΜ και του ΔΣΕ, καθώς και της ΤΕΑΣ ΓΡΑΒΑΝΗ προσφέρω 55 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου, για την οικονομική του ενίσχυση.

Ιωάννα Λύτρα

***

Στη μνήμη του πατέρα μου ΣΚΕΝΔΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, μέλους του τιμημένου ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, πάντα παρόντα στους αγώνες του λαού και του Κόμματος για την ανεξαρτησία της πατρίδας, την κοινωνική δικαιοσύνη και το σοσιαλισμό, στη μνήμη της μητέρας μου ΣΚΕΝΔΡΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ και στη μνήμη των ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΩΡΑΪΤΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΟΥΣΗ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΡΑΜΠΑΝΟΥ, οι οποίοι εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς το 1944 στον Καρακόλιθο Βοιωτίας, προσφέρω 70 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος μέσω ΚΟΒ Κέντρου Βύρωνα.

Η κόρη του Μάγδα Φουντά και οι εγγονές του

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του αδερφού μου ΚΩΣΤΑ ΜΠΟΤΣΗ και του θείου μου ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΤΣΗ (Καπετάν Αγραφιώτη).

Ο Κώστας Μπότσης γεννήθηκε το 1943 στην Καστανιά Καρδίτσας, ήταν απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ. Πήρε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα. Ηταν μέλος του ΚΚΕ από το 1974 μέχρι το τέλος της ζωής του και στέλεχος του ΠΑΜΕ στους λογιστές.

ΚΩΤΤΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
ΚΩΤΤΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
Ο Βασίλης Μπότσης γεννήθηκε στην Καστανιά Καρδίτσας το 1916. Ηταν έφεδρος αξιωματικός της Σχολής Πεζικού Σύρου. Στην Αλβανία ήταν διοικητής λόχου στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Οργανώθηκε στο ΕΑΜ το 1941. Το 1942 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Τον Γενάρη του 1943 κατετάγη στον ΕΛΑΣ. Εγινε καπετάνιος του 1ου Τάγματος του 38ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ. Μετά τη Βάρκιζα έγινε στόχος δολοφονικής επίθεσης και ξαναβγαίνει στο βουνό, υπεύθυνος των ομάδων καταδιωκόμενων αγωνιστών στην περιοχή Αγράφων. Στις 15/8/1946 γίνεται ανασυγκρότηση των ομάδων των καταδιωκόμενων αγωνιστών, τέλη Σεπτέμβρη 1946 πάνω από 200 αντάρτες στη Γενική τους Συνέλευση εκλέγουν τη διοίκηση του Αρχηγείου Αγράφων και διοικητής εκλέγεται ο Βασίλης Μπότσης (Αγραφιώτης) μέχρι το 1947. Στη συνέχεια επιτελάρχης της 138ης Ταξιαρχίας, με το βαθμό του ταγματάρχη Πεζικού. Σκοτώθηκε στις 7/2/1949 στα Σίδερα Ευρυτανίας από έκρηξη παγιδευμένης νάρκης. Με διάταγμα της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης (19/3/1949), ονομάστηκε συνταγματάρχης Πεζικού - τιμημένος νεκρός.

Στη μνήμη τους προσφέρω 200 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Φαρμάκου Κέντρου.

Παναγιώτης Μπότσης

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των βετεράνων αγωνιστών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, του συντρόφου και φίλου ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ, υπεύθυνου της επιτροπής στρατοπέδου της προσκείμενης στο Κόμμα μας παράταξης στο στρατόπεδο κρατουμένων στο Παρθένι Λέρου, καθώς και της συζύγου του, συντρόφισσας ΓΙΑΝΝΑΣ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ, που πρόσφατα «έφυγε» από τη ζωή, προσφέρω στο Κόμμα μας μέσω ΚΟΒ Αμπελοκήπων 100 ευρώ.

ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Κώστας Σαπρανίδης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συζύγου και πατέρα μας ΗΛΙΑ ΚΑΡΙΜΑΛΗ, που υπήρξε πάντα πιστός στην ιδεολογία του ΚΚΕ και στην οργανωμένη πάλη μέσα από τις γραμμές του, υπηρετώντας το μέχρι το τέλος της ζωής του, προσφέρουμε 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση μέσω ΚΟΒ Φραντάτου Ικαρίας.

Η σύζυγός του Αθηνά και τα παιδιά του Πέρσα, Θεολόγος και Αλέξανδρος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΛΟΓΕΡΗ προσφέρουμε στο ΚΚΕ, που ήταν μέλος του μέχρι το τέλος της ζωής του, για την Οικονομική Εξόρμηση το ποσό των 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Φραντάτου Ικαρίας.

Η οικογένεια Χρήστου Καλογερή

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της συζύγου μου ΜΑΡΙΑ ΜΑΛΑΘΡΙΤΗ, που ήταν πιστή στο ΚΚΕ, προσφέρω στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση μέσω ΚΟΒ Ευδήλου Ικαρίας το ποσό των 50 ευρώ.

Ο σύζυγός της

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη των γονιών μας ΜΑΡΙΑΣ και ΘΕΟΧΑΡΗ ΚΩΤΤΑ, καθώς και του αγαπημένου μας ξαδέλφου ΜΑΝΑΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ, προσφέρουμε 70 ευρώ μέσω ΚΟΒ Βερτίσκου - Λαγκαδά, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης.

***

ΦΩΤΟ

Ηταν Δευτέρα 3 Φλεβάρη, ένα χρόνο πριν, που η μανούλα μου ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ «έφυγε» τόσο νωρίς και άδικα από κοντά μας. Μέχρι και το τελευταίο λεπτό ήταν όρθια, δυνατή και με ένα γλυκό χαμόγελο στα χείλη. Μας έλεγε όλα καλά θα πάνε, θα πάρω λίγα φάρμακα για μια-δυο μέρες και θα πάμε στο σπίτι, θα είμαι καλά. Μας καθησύχαζε όλους, τηλεφωνούσε με ηρεμία και γλυκύτητα στον γιο της που ήταν μακριά, στην αδερφή της και στην κολλητή της. Μέχρι το τελευταίο λεπτό περπατούσε με το οξυγόνο στο πρόσωπο και χαμογελούσε με ηρεμία. Μας χαιρέτησε όλους με τον δικό της μοναδικό τρόπο και ξαφνικά έσβησε μέσα στα χέρια μου. Τις τελευταίες ανάσες σου τις έχω χαραγμένες στο μυαλό μου κάθε στιγμή. Ηταν οι τελευταίες ανάσες του πιο σημαντικού ανθρώπου στη ζωή μου. Μας «ξεγέλασες» όλους, ακόμα και τους γιατρούς, ότι και πάλι θα βγεις νικήτρια απέναντι στην άτιμη και σκληρή αρρώστια. Γιατί τέτοιος άνθρωπος ήσουν, δυνατός, μαχητής της ζωής, παράδειγμα για όλους μας! Μέχρι το τελευταίο λεπτό δίνουμε τη μάχη με αισιοδοξία και πίστη!

ΜΑΡΙΝΟΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ
ΜΑΡΙΝΟΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ
Ετσι θα σε θυμάμαι πάντα, μανούλα μου, αλύγιστη και χαμογελαστή! Το χαμόγελό σου και τη δύναμή σου θα τα κρατάω πάντα μέσα μου και θα με οδηγούν ό,τι και να κάνω στη ζωή. Τη μνήμη σου κρατάω γερά μέσα μου και τιμώ, μανούλα μου, προσφέροντας στο Κόμμα μας 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ερευνητικών Κέντρων.

Ξανθή Παπαγεωργίου

***

Με κακά μαντάτα ξεκίνησε το νέο έτος και μας γέμισε θλίψη και στεναχώρια. Στις αρχές του Γενάρη χάσαμε τον θείο μας ΜΕΤΑΞΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ από το χωριό Ελιά του Εβρου.

Τον γνωρίσαμε το 1973 και 1974, η αδελφή μου κι εγώ, όταν πήγαμε στην (τότε) Δυτική Γερμανία από τη Ρουμανία όπου ζούσαμε. Ηταν αδερφός της μητέρας μας, μετανάστης εκεί, και είχε να τον δει από το 1947, όταν η μητέρα μας αποφάσισε και έφυγε από το χωριό τους για το «Βουνό». Ετσι ήταν ΤΟΤΕ. Για να ανταμώσουμε με τα αδέρφια της ξεκινήσαμε από τη Ρουμανία όπου ζούσαμε ως πολιτικοί πρόσφυγες και κάναμε ταξίδια στην Ευρώπη, μιας και η πατρίδα μάς είχε ανεπιθύμητους. Ξαναζήσαμε το αντάμωμά μας όταν επιστρέψαμε στην Ελλάδα. Αξέχαστες στιγμές. Μας υποδέχτηκαν τα αδέρφια της μάνας μας με μια ζεστή και μεγάλη αγκαλιά. Αυτήν την αγκαλιά των θείων μας και θειάδων μας δεν πρόκειται να την ξεχάσουμε ποτέ.

Στη μνήμη του θείου μας Αποστόλη, αντί για στεφάνι, προσφέρουμε στον «Ριζοσπάστη» μέσω της ΚΟ Θέρμης 50 ευρώ για το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και 50 ευρώ για το «Σπίτι του Αγωνιστή».

Οι ανιψιές του Αννα και Ουρανία Κεφαλέλη

***

ΦΩΤΟ

Στις 21 Γενάρη 2021 συμπληρώθηκαν 40 μέρες από το θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα και παππού ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΠΕΡΑΤΗ. Στη μνήμη του, προσφέρουμε 50 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Φύλλου Καρδίτσας, όπου και ανήκε.

Η κόρη του Ευαγγελία, ο γαμπρός του Δημήτρης, οι εγγονές του Καλλιόπη και Ελένη

ΠΛΑΪΤΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΠΛΑΪΤΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου και συντρόφου ΜΑΝΩΛΗ ΠΛΑΪΤΗ προσφέρω 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Δέσποινα

***

ΦΩΤΟ

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΟΥΣΑΝΗΣ, δάσκαλος με καταγωγή από τη Σκάλα Ναυπακτίας. Δεν διορίστηκε ποτέ, λόγω πολιτικών φρονημάτων. Ηταν ΕΔΑΐτης, συνειδητός και πιστός στα ιδανικά του κομμουνισμού. Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε στην οικοδομή. Η κοινωνική του δράση ήταν τεράστια και διεπόταν από αλληλεγγύη σε συναδέλφους, βοήθησε με διάφορους τρόπους τα δύσκολα χρόνια να φτιάξουν σπίτι οι αδύναμοι. Εκανε μαθήματα σε νέους της οικοδομής (στατικά, μελέτες, σχέδια), έβρισκαν σ' αυτόν μεροκάματο κυνηγημένοι κομμουνιστές. Πάντα ήταν πρωτοπόρος στους ταξικούς αγώνες, συμμετείχε στην πρώτη πορεία ειρήνης. Πρωτοστάτησε για πλατείες, σχολεία, αποχέτευση, σχέδιο πόλης κ.λπ. σε Περιστέρι, Πετρούπολη, Λιόσια, Καματερό.

Τα ιδανικά του, οι αγώνες τους και ο χαρακτήρας του ενέπνευσαν πολλούς. Φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι προσφέρουν στη μνήμη του 30 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ναυπάκτου.

***

ΦΩΤΟ 8

Στη μνήμη των αγαπημένων μας ΜΙΛΤΙΑΔΗ και ΜΑΡΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ και των συντρόφων ΚΩΣΤΑ ΚΟΛΥΒΑ (Μπερδεμπέ) από τη Λευκάδα, ΑΛΕΚΟΥ ΣΠΥΡΟΥ, ΒΑΣΩΣ ΠΡΙΟΒΟΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΜΑΝΗ, ΣΩΤΗΡΗ ΜΑΝΟΥΣΗ και ΣΠΥΡΟΥ ΜΠΕΤΖΙΟΥ, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Ελσα, Αγγελική, Πηνελόπη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συζύγου της σ. ΜΑΡΙΝΟΥ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑ, η Τούλα Πετρούνια προσφέρει ως δεύτερη δόση το ποσό των 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Γλυφάδας.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ
ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ

ΑΛΕΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ
ΑΛΕΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΤΣΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΤΣΗΣ

ΠΕΝΤΕΔΕΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΕΝΤΕΔΕΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΜΑΛΑΘΡΙΤΗ ΜΑΡΙΑ
ΜΑΛΑΘΡΙΤΗ ΜΑΡΙΑ

ΜΑΝΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΜΑΝΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

ΑΡΙΣΤΕΑ ΓΡΑΒΑΝΗ
ΑΡΙΣΤΕΑ ΓΡΑΒΑΝΗ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ

ΜΠΕΤΖΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΜΠΕΤΖΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΒΑΣΩ ΠΡΙΟΒΟΛΟΥ
ΒΑΣΩ ΠΡΙΟΒΟΛΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΤΣΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΤΣΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΑΣΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΑΣΗΣ

ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΥΒΑΣ (ΜΠΕΡΔΕΜΠΕΣ)
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΥΒΑΣ (ΜΠΕΡΔΕΜΠΕΣ)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΡΑΤΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΡΑΤΗΣ

ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΙΜΑΛΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΙΜΑΛΗΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ
ΓΙΑΝΝΑ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΑΟΥΤΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΑΟΥΤΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΟΥΣΑΝΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΟΥΣΑΝΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ