Κυριακή 20 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Ακροβατώντας στο όνειρο

Οκτώ παραστάσεις από το «Σιρκ Ελουάζ»
Οκτώ παραστάσεις από το «Σιρκ Ελουάζ»
Εκεί που η μουσική, ο χορός και το θέατρο ακροβατούν ανάμεσα στο φως και στην κίνηση αποκαλύπτεται στο κοινό ένα διαφορετικό τσίρκο, το «Σιρκ Ελουάζ». Το φημισμένο καναδικό τσίρκο της «θερμής αστραπής» και της μαγείας θα προσφέρει οκτώ παραστάσεις, με τίτλο «Excentricus», από 22 έως 27/01, στο Θέατρο Κολεγίου Αθηνών (Στ. Δέλτα, Ψυχικό, τηλ. 6798.100). Ζωντανός οργανισμός που κρατά την παράδοση του καλού τσίρκου, το «Eloize» την ανανεώνει εμπλουτίζοντάς τη με σύγχρονες μουσικές και χορογραφίες. Συνδυάζοντας τη μουσική, το χορό και το θέατρο, προσφέρει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα θεάματος, σκηνικής δράσης και μουσικής πανδαισίας, εικόνες της ίδιας της ζωής.

Στη σκηνή οι κλόουν γίνονται ένα με τους ακροβάτες, οι ισορροπιστές μπορεί να είναι και μουσικοί, οι χορευτές εκτελούν πραγματικές ασκήσεις ακριβείας, και όλοι μαζί είναι ηθοποιοί σε ένα θέατρο που λέει την ιστορία του με μουσική και κίνηση. Η ορχήστρα είναι ένα με το θίασο, η ενέργεια ασταμάτητη και συγκλονιστική. Αυτό το «άλλο» τσίρκο, που στηρίζεται αποκλειστικά στον άνθρωπο και στις δυνατότητές του - χωρίς τη συνήθη παρουσία γυμνασμένων ζώων - δημιουργήθηκε από μια ομάδα καλλιτεχνών, αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Τσίρκου του Μόντρεαλ, στις αρχές της περασμένης δεκαετίας.

Η μεγάλη επιτυχία του σε όλο τον κόσμο οφείλεται στο μοναδικό αγκάλιασμα μουσικής, χορού και θεάτρου. Εξάλλου, εκτός από ατμόσφαιρα, ποίηση και χιούμορ, διαθέτει, πάνω απ' όλα, καρδιά. Το καναδικό τσίρκο έχει κατακτήσει ακόμα και το χώρο της κλασικής μουσικής, ανοίγοντας μια συνεργασία με την «Metropolitan Orchestra» του Μόντρεαλ και δημιουργώντας μια νέα σύνθεση, την «Cirque Orchestra». Το μεγάλο του έργο, όμως, παραμένει το «Excentricus», που θ' απολαύσουν μικροί και μεγάλοι στις οκτώ παραστάσεις του στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ