Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Ερωτήματα από το «πιλοτικό πρόγραμμα» συλλογής ιατρικών δεδομένων

Eύλογα ερωτήματα γεννιούνται από το «πιλοτικό πρόγραμμα» για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Αττικής σε 30 δήμους, σύμφωνα με το οποίο 6.000 άτομα θα παρακολουθούνται μέσω smartwatch για τη θερμοκρασία τους, τους καρδιακούς παλμούς τους ακόμα και για τη γεωγραφική θέση τους. Το κόστος του πιλοτικού προγράμματος ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το θέμα τέθηκε στην «ατζέντα» της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου την τελευταία στιγμή.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη 10 Φλεβάρη, ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Αττικής επισήμανε τον σοβαρό κίνδυνο τα ιατρικά δεδομένα που θα συγκεντρώνονται στην πλατφόρμα να γίνουν αντικείμενο εμπορευματοποίησης. Επίσης, έθεσε το ζήτημα του ποιος θα διαχειρίζεται αυτά τα δεδομένα καθώς επίσης και από ποιον θα γίνεται η ιατρική παρακολούθηση. Αυτά τα ερωτήματα, επισήμανε, παραμένουν συνειδητά αναπάντητα. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην εμπλοκή του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», ενώ ζήτησε να γνωστοποιηθεί αναλυτικά το κόστος του προγράμματος.

Κλείνοντας υπογράμμισε πως αποτελεί ένα κλασικό παράδειγμα για τις τεράστιες, απελευθερωτικές δυνατότητες των νέων τεχνολογιών, οι οποίες όμως «αν πέσουν στα χέρια του κέρδους μετατρέπονται στο αντίθετό τους, γίνονται ισχυρότατα εργαλεία εργασιακής απορρύθμισης και περιστολής ελευθεριών». Τέλος, δήλωσε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα καταψηφίσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ