Τετάρτη 17 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Καταγγέλλουν απαράδεκτες πρακτικές της εργοδοσίας

Την κατάσταση με την οποία έρχονται αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του ομίλου «Animus» ανέδειξε με παρέμβασή του χτες το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Λάρισας. Τα μέλη της διοίκησης βρέθηκαν στην έναρξη της πρωινής βάρδιας έξω από επιχείρηση του συγκεκριμένου ομίλου και μοίρασαν στους εργαζόμενους την ανακοίνωση του Σωματείου, καλώντας τους ταυτόχρονα σε συσπείρωση και αγώνα.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η επίθεση της εργοδοσίας δυναμώνει συνολικά στις επιχειρήσεις του κλάδου και αναφέρονται ορισμένα παραδείγματα για το πώς «μεταφράζεται» αυτό για τους εργαζόμενους στον συγκεκριμένο όμιλο:

  • Απαιτείται «να δηλώνουν οι νεοπροσλαμβανόμενοι στη σύμβασή τους ότι δεν είναι μέλη εργατικού σωματείου και σε συμβάσεις νεοπροσλαμβανόμενων προστέθηκε "ποινική ρήτρα" που υποχρεώνει τον εργαζόμενο να επιστρέψει χρήματα που τα έχει δουλέψει, εάν φύγει νωρίτερα από δύο χρόνια από την εταιρεία».
  • Επιβάλλονται υποχρεωτικά ασφαλιστικά συμβόλαια στους εργαζόμενους, «με την επιπλέον απαίτηση να τα διακινούν οι ίδιοι, σαν να είναι ασφαλιστικοί πράκτορες».
  • Είναι υποχρεωτικές «η διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ στα εργαστήρια της εταιρείας και η πληρωμή από την τσέπη των εργαζομένων».
  • Είναι υποχρεωτική η υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης «περί συμμόρφωσης με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, μετακυλίοντας στους εργαζόμενους όλη την ευθύνη για τη διασπορά».

Το κλαδικό Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για δουλειά με αξιοπρέπεια και δικαιώματα, μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες, προβάλλοντας ταυτόχρονα μια σειρά από διεκδικήσεις όπως μέτρα υγεία και ασφάλειας, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους τους εργαζόμενους, άδειες ειδικού σκοπού σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, προσλήψεις προσωπικού κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με αγώνα για ΣΣΕ με αυξήσεις ξεκινούν την τουριστική σεζόν (2022-03-03 00:00:00.0)
Οι καταγγελίες των σωματείων επιβεβαιώνουν τις πολλαπλές εστίες (2021-03-23 00:00:00.0)
Συνεπής στην εφαρμογή των «πρωτοκόλλων υπερδιάδοσης» η εργοδοσία (2021-02-18 00:00:00.0)
Πληθαίνουν τα κρούσματα σε χώρους δουλειάς λόγω των ανύπαρκτων μέτρων προστασίας (2020-12-15 00:00:00.0)
Σοβαρές καταγγελίες για τις συνθήκες δουλειάς και τις ελλείψεις μέτρων προστασίας (2020-12-01 00:00:00.0)
Με αφορμή τις εξελίξεις στο «Χαλυβουργείο Θεσσαλονίκης» (2014-10-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ