Τετάρτη 17 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
Μειώσεις μισθών, βλαπτικές μεταβολές και απολύσεις

Την εκδικητική απόλυση εργαζόμενης από τη δικηγορική εταιρεία «Jure Law Firm», καθώς και την απόφαση της εταιρείας να «ψαλιδίσει» τον χρόνο εργασίας και τον μισθό των εργαζομένων, επιβάλλοντας ένα είδος «άτυπης» αναστολής των συμβάσεών τους, καταγγέλλει το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία απέλυσε ασκούμενη δικηγόρο «επειδή τόλμησε να ζητήσει αύξηση» και ενώ της είχε ανατεθεί «κανονική χρέωση δικηγόρου, δηλαδή χειρισμός περίπου 60 υποθέσεων». Με άλλα λόγια, όπως εξηγεί το Σωματείο, «την απέλυσαν γιατί βγήκε μπροστά και διεκδίκησε το αυτονόητο! Να μη δουλεύει σαν σκυλί για 600 ευρώ». Η ίδια εταιρεία, με αφορμή το επικείμενο κλείσιμο των δικαστηρίων στο πλαίσιο του lockdown, ανακοίνωσε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος σε μισθωτούς και ασκούμενους δικηγόρους «ότι για αυτόν το μήνα θα εργάζονται μια βδομάδα λιγότερη, με αντίστοιχη - έως και 25% - μείωση των αμοιβών τους».

«Θέλουν να μετακυλήσουν την όποια χασούρα τους στους εργαζόμενους, λες και το προηγούμενο διάστημα μοιράζονταν μαζί τους τα υπέρογκα κέρδη τους», καταγγέλλει το Σωματείο και υπενθυμίζει πως η εν λόγω εταιρεία κατέχει ένα «από τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια τραπεζικών υποθέσεων», ενώ το προηγούμενο διάστημα επέβαλε δουλειά σε συνθήκες εντατικοποίησης σε μια σειρά από τμήματα.

«Καμία απόλυση, καμία μείωση μισθού! Οχι στις μονομερείς βλαπτικές μεταβολές των εργασιακών σχέσεων!», απαιτεί το Σωματείο. Τονίζει ότι φαινόμενα όπως τα παραπάνω δεν αποτελούν «ούτε μεμονωμένα περιστατικά ούτε πρωτοτυπία της συγκεκριμένης εταιρείας» και καλεί τους ασκούμενους και μισθωτούς να παλέψουν για τα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ