Παρασκευή 18 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
Ετοιμάζονται για τις Εθνικές Οδούς

Σήμερα στις 7.30 μ.μ. η συνάντηση εκπροσώπων των μαχόμενων αγροτών με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας

Κι ενώ οι αγρότες προετοιμάζονται μαζικά και δυναμικά στη νέα πανελλαδική κινητοποίηση που ξεκινά στις 28 Γενάρη, σήμερα στις 7.30 μ.μ. πραγματοποιείται συνάντηση εκπροσώπων της μαχόμενης αγροτιάς με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας. Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των αγροτών θα θέσουν το πλαίσιο των αιτημάτων, όπως έχει διαμορφωθεί στις πανελλαδικές αγροτικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στον Παλαμά της Καρδίτσας και στα Φάρσαλα της Λάρισας. Το αγωνιστικό αγροτικό κίνημα έχει ξεκαθαρίσει προς την κυβέρνηση ότι μόνο επ' αυτών των αιτημάτων συζητάει και την προειδοποιεί ότι αν δεν τα ικανοποιήσει, ο αγώνας της αγροτιάς θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί μέχρι τη νίκη.

Στη Θεσσαλία, οι αγρότες ξεκινούν στις 28 Γενάρη, συγκεντρώνοντας τα τρακτέρ τους στα Τέμπη, όπως αποφασίστηκε στην πανθεσσαλική σύσκεψη εκπροσώπων τους την περασμένη Τετάρτη. Στην απόφαση τονίζεται ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί ακόμα και με κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα.

Ενόψει της συνάντησης των εκπροσώπων της αγροτιάς με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, οι αγρότες των Δήμων Ταμασίου Καρδίτσας και Θεσσαλιώτιδος Φθιώτιδας θα προχωρήσουν σήμερα στις 11 π.μ. σε δίωρο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Καρδίτσας - Αθήνας, στο ύψος του Νέου Μοναστηρίου (στην οδό Λαμίας - Λάρισας) απαιτώντας από την κυβέρνηση την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του αγροτικού κόσμου. Η απόφαση για τη σημερινή κινητοποίηση πάρθηκε σε ανοιχτή συγκέντρωση αγροτών, που έγινε στο Λεοντάρι Καρδίτσας. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων της περιοχής, οι οποίοι εξέφρασαν τη συμπαράσταση και συμπαράταξή τους στο δίκαιο αγώνα της αγροτιάς.

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε στην προχτεσινή κοινή συνεδρίαση των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα των αγροτών του Δήμου Θεσσαλιώτιδας Φθιώτιδας και του Δήμου Ταμασίου Καρδίτσας. Οι δύο Συντονιστικές Επιτροπές καλούν τους αγροτικούς συλλόγους και συνεταιρισμούς, τους αγρότες να πάρουν μαζικά μέρος, με τα αγροτικά τους μηχανήματα, στην κινητοποίηση, για να ανατραπεί η αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης.

Ανάμεσα σε αυτά που διεκδικούν είναι η μη εφαρμογή του νέου κανονισμού για το βαμβάκι και η κυβέρνηση να παρέμβει και να στηρίξει την τιμή του, να αυξηθεί το πλαφόν παραγωγής και η επιδότηση να δίνεται άμεσα στον παραγωγό, να καταργηθούν οι ποσοστώσεις και τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας στα προϊόντα που η χώρα μας και η ΕΕ είναι ελλειμματικές, να παραμείνει δημόσια η ΑΤΕ, να δοθούν εγκαίρως αποζημιώσεις για το 100% των ζημιών στη γεωργία και κτηνοτροφία από την κακοκαιρία κ.ά. Σημειωτέον ότι εκτός των άλλων προβλημάτων, η πρόσφατη κακοκαιρία έπληξε τους σιτοπαραγωγούς της περιοχής που έπαθαν ολοκληρωτική ζημιά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βγήκαν τα τρακτέρ στη Θεσσαλία! (2013-01-22 00:00:00.0)
Αθωώθηκαν 29 αγρότες (2006-02-01 00:00:00.0)
...αντιδρούν οι αγρότες (2003-06-28 00:00:00.0)
Πλήθος εκπροσώπων (2003-01-24 00:00:00.0)
Εκλέχτηκαν από τον α` γύρο (2002-10-15 00:00:00.0)
Το σύνθημα δόθηκε (1998-01-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ