Τετάρτη 21 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΡΟΤΕΣ
Το σύνθημα δόθηκε

Με συλλαλητήρια στην Καρδίτσα, τα Φάρσαλα αλλά και την Ορεστιάδα και τα τρακτέρ να βρίσκονται ήδη στις πλατείες και στους δρόμους των χωριών της Θεσσαλίας, άρχισαν χτες οι νέες αγροτικές κινητοποιήσεις για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης. Ο αγώνας της αγροτιάς θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί. Στις 2 Φλεβάρη, εφόσον η κυβέρνηση δε συζητήσει επί της ουσίας με τους εκπροσώπους των αγωνιζόμενων αγροτών τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου και δε δρομολογήσει λύσεις στα πολλά και οξυμένα προβλήματα, τα τρακτέρ θα κινηθούν προς τις Εθνικές οδούς για ν' ανέβουν στα οδοστρώματα. Η πάλη της αγροτιάς θα συντονιστεί σε πανελλαδικό επίπεδο, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα από όλη τη χώρα, που πραγματοποιήθηκε στις 5 Δεκέμβρη του περασμένου χρόνου στη Λάρισα.

Κύριο αίτημα του νέου αγροτικού ξεσηκωμού είναι να μην αποδεχτεί η κυβέρνηση και να μην εφαρμοστούν τα μέτρα της "Ατζέντα 2000" της ΕΕ, που οδηγούν στο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, ενώ στα αιτήματα περιλαμβάνονται κι εκείνα που αφορούν στη διασφάλιση του αγροτικού εισοδήματος, στη μείωση του κόστους παραγωγής, στην αντιμετώπιση της τοκογλυφίας των τραπεζών, στην αγροτική ανάπτυξη και φυσικά στο σταμάτημα της ποινικοποίησης των αγροτικών αγώνων.

Μέχρι τις 2 Φλεβάρη στις επαρχίες και στα χωριά της Θεσσαλίας θα πραγματοποιούνται καθημερινά συγκεντρώσεις και, παράλληλα, σε συσκέψεις μαζικών φορέων των θεσσαλικών νομών, οι αγρότες θα ζητήσουν την ενεργό αλληλεγγύη και τη συμπαράταξη των άλλων λαϊκών τάξεων και στρωμάτων στον αγώνα τους. Σταθμοί σ' αυτή την αγωνιστική πορεία - μετά τα χτεσινά συλλαλητήρια στην Καρδίτσα και στα Φάρσαλα - θα είναι ο αποκλεισμός με τα τρακτέρ δρόμων και της σιδηροδρομικής γραμμής από αγρότες του Σταυρού Φαρσάλων, την ερχόμενη Παρασκευή, ημέρα δίκης σε βάρος συγχωριανών τους, στο "αγροτοδικείο" Λάρισας και το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί έξω από τα δικαστήρια των Τρικάλων, στις 27 Γενάρη,ημέρα δίκης αγροτών του νομού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ετοιμοι και αποφασισμένοι (2005-01-27 00:00:00.0)
Από σήμερα οι κινητοποιήσεις των αγροτών (2000-01-18 00:00:00.0)
Πυρετός προετοιμασίας για την επιτυχία των κινητοποιήσεών τους (2000-01-08 00:00:00.0)
ΑΦΕΤΗΡΙΑ νέων αγροτικών αγώνων (1998-01-20 00:00:00.0)
Από σήμερα στους δρόμους οι αγρότες (1998-01-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ