Τετάρτη 21 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Και δικαστήρια για τους ψαράδες στήνει η κυβέρνηση

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ

Οργή και αγανάκτηση προκάλεσαν στους επαγγελματίες ψαράδες του Ηρακλείου, οι πληροφορίες, ότι με εντολή εισαγγελέα σχηματίζονται σε βάρος τους δικογραφίες, με αφορμή τον τριήμερο αποκλεισμό του λιμανιού. Οι αγωνιζόμενοι ψαράδες κατηγορούνται για "παρακώλυση ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών", σε μια προσπάθεια ποινικοποίησης, από την κυβέρνηση, του πρόσφατου αγώνα τους!

"Ούτε κλέφτες ούτε δολοφόνοι είμαστε", τόνισε ο πρόεδρος των ψαράδων Μιχάλης Τσαβολάκης και κατήγγειλε τον υπουργό Γεωργίας Στ. Τζουμάκα, ότι στην πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα, είχε υποστηρίξει ότι "δεν υπάρχει περίπτωση επέμβασης του εισαγγελέα".

"Εμείς παλεύουμε για μια πιο άνετη ζωή για μας και τα παιδιά μας. Αν νομίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες θα μας σταματήσουν, κάνουν μεγάλο λάθος. Είμαστε αποφασισμένοι να ξανακλείσουμε το λιμάνι κάθε φορά που θα γίνονται αδικίες σε βάρος μας", υπογράμμισε ο Μ. Τσαβολάκης. Ο ίδιος στη συνέχεια τόνισε: "Ολα τα κόμματα αδιαφόρησαν για τα προβλήματά μας και μόνο το ΚΚΕ έδειξε ενδιαφέρον και στάθηκε στο πλευρό μας. Κάτι που φάνηκε και από την παρουσία του βουλευτή του Στρατή Κόρακα,ο οποίος ήταν ο μόνος που ήρθε στη σύσκεψη στο υπουργείο Γεωργίας".

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η προσπάθεια ποινικής δίωξης των ψαράδων του Ηρακλείου, η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, καταδικάζει τις ενέργειες ποινικοποιήσεις του πρόσφατου δίκαιου αγώνα των ψαράδων και τονίζει ότι η συγκεκριμένη ενέργεια μεθοδεύεται με την πολιτική στήριξη της κυβέρνησης.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση, συνεχίζεται στην ανακοίνωση, μπροστά στη γενικευμένη αντίδραση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της δεν περιορίζει τον αυταρχισμό και την κατάπνιξη κάθε φωνής διαμαρτυρίας μόνο στους αγωνιζόμενους αγρότες με τα αγροτοδικεία, αλλά επιχειρεί την επιβολή παρόμοιων λογικών και στους ψαράδες, στήνοντας τααντίστοιχα δικαστήρια.

Ο ολισθηρός δρόμος που επέλεξε η κυβέρνηση, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, απορρέει από την εμμονή της να εφαρμόσει πάση θυσία τις ντιρεκτίβες της ΕΕ για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Παράλληλα, μέσα από την ανακοίνωσή τους οι κομμουνιστές καλούν τους αλιείς να μην υποκύψουν στην επιχείρηση εκβιασμού, τρομοκράτησης και εξαπάτησής τους από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και να δυναμώσουν τον αγώνα τους. Συγχρόνως απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς του Ηρακλείου να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα των ψαράδων, να υπερασπίσουν σθεναρά κάθε αγωνιστική λαϊκή έκφραση και να σηκώσουν κύμα διαμαρτυρίας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ