Τετάρτη 21 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΚΚΙΝΙΑ
Ομολογούν τη δίωξη

Ο ίδιος ο δήμαρχος Β. Τράπαλης δήλωσε ξεκάθαρα ότι το στέλεχος του ΚΚΕ Βέρα Νικολα'ϊδου, πρώην δήμαρχος Νίκαιας, διώκεται γιατί θα είναι και πάλι υποψήφια στις εκλογές του '98! Ταυτόχρονα, χάνοντας την ψυχραιμία του από τη λαϊκή κατακραυγή, καταφεύγει σε ένα λίβελο

Το γεγονός ότι είναι πολιτική η δίωξη - και μάλιστα με στοιχεία προσωπικής εξόντωσης - της πρώην δημάρχου Νίκαιας και στελέχους του ΚΚΕ Βέρας Νικολαϊδου,επιβεβαίωσε προχτές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ο ίδιος ο δήμαρχος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Β. Τράπαλης.

Ο δήμαρχος εμφανίστηκε να έχει χάσει την ψυχραιμία του, προφανώς κάτω από το βάρος της αγανάκτησης του κόσμου, που φουντώνει καθημερινά στους δρόμους της Κοκκινιάς, από τη στιγμή που έγινε γνωστή η άθλια μέθοδος που επέλεξαν ο ίδιος και οι σύμμαχοι του στο ΣΥΝ, στην προσπάθειά τους να σπιλώσουν ηθικά τους κομμουνιστές, να αποπροσανατολίσουν το λαό από τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής τους.

Ετσι, αντιμέτωπος ακριβώς με τη λαϊκή κατακραυγή, εμφανίστηκε με μία δήλωση με την οποία πριν απ' όλα παλινωδεί. Ισχυρίζεται από τη μία ότι δε διώκει τη Βέρα Νικολαϊδου και την ίδια στιγμή παρεμβαίνει στη δικαστική διαδικασία, λέγοντας - εν πλήρει συνειδήσει ότι πρόκειται για αισχρό ψέμα - πως έχει ζημιωθεί ο δήμος.

Ενα από τα αισχρά της υπόθεσης είναι και η μέρα που επέλεξε να μιλήσει ο δήμαρχος. Τη μέρα ακριβώς που έπρεπε να απαντήσει στο λαό της Κοκκινιάς, γιατί με δική του ενέργεια με τρεις αιτήσεις ζητήθηκε να κινηθούν ασφαλιστικά μέτρα για δέσμευση της "περιουσίας" της Β. Νικολαϊδου, για την παύση της από δημοτική σύμβουλο και για τον καταλογισμό σε βάρος της της υποτιθέμενης ζημιάς - ζημιά που ο ίδιος ο δήμαρχος γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι δεν υπάρχει!

Ο δήμαρχος επέλεξε να μην απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα, όπως δεν απάντησε καν στην απορία δικών του ανθρώπων, που τη μία μέρα τους έλεγε πως ο δήμος θα ζητήσει αναβολή της δίκης και την άλλη μέρα μάθαιναν πως όχι μόνο δε ζήτησε αναβολή, αλλά αντίθετα προχωρούσε και σε εκτίμηση για το αποτέλεσμά της σε βάρος της Β. Νικολαϊδου.

Για το δήμαρχο ο μόνος που φταίει είναι ο "Ρ", γιατί αποκάλυψε σε όλη του την έκταση το πολιτικό περιεχόμενο της δίωξης, όπως επίσης φταίει ο κόσμος της Κοκκινιάς που αγανακτεί στο δρόμο και προσπαθεί να μάθει τι ακριβώς είναι αυτό που προσπαθεί να κρύψει ο Τράπαλης και η παρέα του. Ερωτήματα που αφορούν, για παράδειγμα, εκατοντάδες ρουσφέτια στη δημοτική επιχείρηση"Κατασκευαστική" ή μοίρασμα τεραστίων ποσών σε τμήματα των 8 εκατομμυρίων, που βγαίνουν από τις τσέπες του δημότη, είναι ερωτήματα που ενοχλούν το δήμαρχο και γι' αυτό τα προσπερνά.

Και έτσι καταφεύγει πάλι στο ψέμα. Ενώ δηλώνει ευθέως πως αυτό που τον ενοχλεί είναι ότι θα είναι υποψήφια δήμαρχος η Β. Νικολαϊδου, ισχυρίζεται ταυτόχρονα ότι η δίωξή της δεν έχει σχέση με την ανακήρυξή της. Κι όμως η αίτηση για τα ασφαλιστικά μέτρα κατατέθηκε μετά την ανακήρυξή της!

Εκτιμά τώρα πως υπάρχει ζημιά στο δήμο από το έργο στις σχολές "Ηράκλειτος". Κι όμως στις 6 Ιουλίου 1995 η σημερινή δημοτική αρχή κατέθεσε στην επιτροπή του υπουργείου Εργασίας τις εκτιμήσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, εκτιμήσεις που αποδείκνυαν πως το έργο εκτελέστηκε άψογα.

Δηλώνει τώρα πίστη στις εκτιμήσεις του ΣΟΕ - για τις οποίες υπάρχει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας - αλλά ήταν ο ίδιος που το 1996 ζητούσε να γίνει έλεγχος από επιτροπή του ΤΕΕ κόντρα στις εκτιμήσεις του ΣΟΕ.

Ο λαός της Κοκκινιάς ήδη κρίνει.

Από την πλευρά της η Βέρα Νικολαϊδου χαρακτήρισε "λίβελο" τη δήλωση του δημάρχου και σημείωσε πως "τώρα, πάντως, τα πράγματα γίνονται πιο κατανοητά". "Σήμερα, συνέχισε, εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα, για τα οποία ο δήμαρχος στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έκανε ότι δεν ξέρει τίποτα". Από το 1994, είπε, δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα όσον αφορά τα πραγματικά δεδομένα της υπόθεσης, εκτός από το ότι μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο. "Αν αυτό που γίνεται δεν είναι πολιτική δίωξη, ρωτήστε τον κόσμο πώς το λέει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ