Τετάρτη 21 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ερώτηση για τη μηνιγγίτιδα στα Δολιανά

Ερώτηση για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σχετικά με το κρούσμα μηνιγγίτιδας που παρουσιάστηκε στο Γυμνάσιο Δολιανών, κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Τασούλας.Στην Ερώτηση, που απευθύνεται στον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας, αναφέρεται ότι το κρούσμα παρουσιάστηκε σε μαθητή ελληνικής καταγωγής από την Αλβανία που διαμένει στη Μαθητική Εστία Δολιανών.

Στη Μαθητική Εστία διαμένουν πολλοί μαθητές σε κάθε δωμάτιο. Συγκεκριμένα, ο μαθητής που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα διέμενε μαζί με άλλους εννέα συμμαθητές του. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, καθώς είναι ανεπαρκείς οι υγειονομικές υπηρεσίες στο νομό. Δεν υπάρχουν οργανωμένες υπηρεσίες υγείας και σχολίατρος.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Τασούλας ερωτά τον υπουργό Κ. Γείτονα τι μέτρα θα πάρει, ώστε οι συνθήκες υγιεινής διαμονής και διαβίωσης στη Μαθητική Εστία Δολιανών να γίνουν ασφαλείς και ανθρώπινες. Επίσης, ρωτά τον υπουργό, αν και πότε θα καλύψει τις κενές θέσεις εποπτών υγείας και αν θα διορίσει σχολιάτρους για την προστασία των μαθητών στα σχολεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ