Τετάρτη 21 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΥΛΩΝΑ
Δικάζονται γιατί διαμαρτυρήθηκαν

Τη γνωστή κατηγορία περί "παρακώλυσης συγκοινωνιών" αντιμετωπίζουν σήμερα 53 κάτοικοι του Αυλώνα, ο δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι, επειδή τον Ιούνη του 1996 "τόλμησαν" να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για να προστατέψουν την περιοχή "Πηγάδι Παπά" από την κατασκευή εκεί εγκατάστασης απορριμμάτων.

Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων είχαν γίνει με αφορμή την απόφαση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη να χωροθετήσει τη συγκεκριμένη περιοχή και να την εντάξει στις υποψήφιες για κατασκευή Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ). Στις 7 Ιούνη 1996 οι κάτοικοι απέκλεισαν την Εθνική οδό για περίπου 3 ώρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Τότε ανέλαβαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι και έδωσαν τα ονόματα μερικών από αυτούς στην... υπηρεσία, με αποτέλεσμα σήμερα να δικάζονται στο 8ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι η τοποθεσία "Πηγάδι Παπά" βρίσκεται στα όρια του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας και αποτελεί καταφύγιο θηραμάτων. Οι "κατηγορούμενοι" χαρακτηρίζουν την απόφαση του υπουργού "παράλογη και παράνομη", αφού "δεν έχουν ληφθεί υπόψη τα πορίσματα των μελετών και χωρίς ίχνος περιβαλλοντικής ευαισθησίας".

"Η περιοχή "Πηγάδι Παπά" αποτελεί πηγή ζωής για τους κατοίκους του Αυλώνα. Διαμαρτυρηθήκαμε ειρηνικά, αφού πρώτα εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια. Δυστυχώς, το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ έδειξε για άλλη μια φορά πλήρη έλλειψη ευαισθησίας απέναντι στο περιβάλλον και τα προβλήματά μας. Παρ' όλα αυτά έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, πιστεύουμε ότι θα δείξει τον απαιτούμενο σεβασμό στα αιτήματά μας", επισημαίνει στο "Ρ" ο δήμαρχος Αυλώνα Δ. Κυριακού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ