Τετάρτη 21 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΑΡΣΑΛΑ
Αποφασισμένοι να πυκνώσουν τις γραμμές της μάχης

Με τη χτεσινή συγκέντρωσή τους στην πλατεία των Φαρσάλων,οι αγρότες της περιοχής έστειλαν σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι οι νέες κινητοποιήσεις για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, που ξεκινούν από τη Θεσσαλία και απλώνονται σ' ολόκληρη τη χώρα, αποτελούν συνέχεια και κλιμάκωση του μεγαλειώδους αγροτικού ξεσηκωμού των προηγούμενων χρόνων και δε θα σταματήσουν αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου.

Βαμβακοπαραγωγοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι αγρότες της επαρχίας Φαρσάλων, διαμήνυσαν, με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο, πως δεν είναι διατεθειμένοι ν' αποδεχτούν παραπέρα μείωση του εισοδήματός τους, ούτε θ' ανέχονται την Αγροτική Τράπεζα να συμπεριφέρεται απέναντί τους σαν στεγνός τοκογλύφος, φορτώνοντάς τους με χρέη. Προειδοποίησαν δε τους κυβερνώντες να μην αποδεχτούν την "Ατζέντα 2000", γιατί θα τους βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους, στις επάλξεις του αγώνα. Τέλος, δήλωσαν πως η τρομοκρατική επιχείρηση, μέσω του κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού και των "αγροτοδικείων", όχι μόνο δε θα πλήξει το αγωνιστικό φρόνημά τους, αλλά τους πεισμώνει περισσότερο, μ' αποτέλεσμα ακόμα πιο πολλοί και πιο αποφασισμένοι να πυκνώνουν τις γραμμές της μάχης.

Δριμύ "κατηγορώ" εναντίον της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης αποτέλεσαν οι ομιλίες στη συγκέντρωση των στελεχών του αγροτικού κινήματος Γ. Παττάκη, Θ. Τσαλόπουλου, Β. Νικολόπουλου, Ευριπ. Πουλαράκη,ενώ χαιρέτισε ο Χρ. Καρατόλιας,πρόεδρος της Ενωσης Συνεταιρισμών Φαρσάλων. Οι ομιλητές κατήγγειλαν την επιχείρηση ξεκληρίσματος της αγροτιάς και προειδοποίησαν πως η αντίδραση των αγροτών θα είναι αυτή που αρμόζει στις αγωνιστικές παραδόσεις του υπερήφανου Ελληνα αγρότη. Τόνισαν ότι, με εξασφαλισμένη την ενότητά τους, οι αγρότες θα στηριχτούν στη συμπαράταξη των άλλων εργαζομένων του χωριού και της πόλης, των επαγγελματοβιοτεχνών, των μικρεμπόρων, των νέων, των συνταξιούχων, όλου του λαού, ώστε ο αγώνας να φέρει πιο γρήγορα και πιο πετυχημένα αποτελέσματα.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης - στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι μαζικών φορέων της επαρχίας - οι αγρότες πήγαν με αυτοκίνητα στην Καρδίτσα, για να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους που θα δικάζονταν, στη συνέχεια γύρισαν στα χωριά κι άρχισαν να βγάζουν τα τρακτέρ στις πλατείες, ετοιμαζόμενοι για τις 2 Φλεβάρη, να κινηθούν προς τις Εθνικές οδούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ