Τετάρτη 21 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Επακόλουθο της πολιτικής υποβάθμισης το δυστύχημα

Ανακοίνωση των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας

Το τραγικό γεγονός του δυστυχήματος, έξω ακριβώς από τις πύλες του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, έρχεται να προστεθεί στη συνεχόμενη πολιτική εγκληματικής αμέλειας και υποβάθμισης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης εκ μέρους της κυβέρνησης και των παρατρεχάμενών της, επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

"Δεν μπορούν να πείσουν αυτοί που λένε τη μισή αλήθεια για την αιτία του δυστυχήματος, γιατί γνωρίζουν ότι χιλιάδες σπουδαστές του ΤΕΙ-Θ μετακινούνται καθημερινά μέσα σε λεωφορεία ασφυκτικά γεμάτα και σε έναν αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας για πολλά χιλιόμετρα μέχρι τις σχολές τους" αναφέρουν οι ΠΚΣ. "Τι θα μπορούσαν να πουν αν στη θέση του αυτοκινήτου ήταν ένα λεωφορείο με 200 σπουδαστές; Μη νομίζουν κυβέρνηση και ΕΕ ότι μπορούν να υποτιμάνε τη νοημοσύνη των σπουδαστών. Οταν ακόμα και οι ίδιοι δεν μπορούν να ελέγξουν τα αποτελέσματα της πολιτικής τους, να είναι βέβαιοι ότι η απάντηση από το σπουδαστικό κίνημα δε θα αργήσει να έρθει μέσα από ένα δυνατό Μέτωπο Παιδείας μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό".Οι ΠΚΣ καλούν τους σπουδαστικούς συλλόγους να αγωνιστούν μαζί με τους εργαζόμενους του ΤΕΙ-Θ και του ΟΑΣΘ για τη λύση του προβλήματος της συγκοινωνίας, για την ασφάλεια των χιλιάδων νέων που κινούνται και ζουν στα ΤΕΙ, θέτοντας ως άμεση προτεραιότητα την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στις διασταυρώσεις μπροστά από το ΤΕΙ-Θ και την αύξηση των δρομολογίων, ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες όλων των σπουδαστών.

Καλούν επίσης τη διοίκηση του ΤΕΙ-Θ μαζί με τους σπουδαστές να διεκδικήσει τα λεφτά που δίνονται από την ΕΕ, να δοθούν στον κρατικό προϋπολογισμό χωρίς όρους πρόσδεσης του ΤΕΙ-Θ με τις ανάγκες της πλουτοκρατίας, χωρίς να εκβιάζουν για την εφαρμογή των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Εκπαίδευσης και αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης, ώστε να δοθούν για τις λειτουργικές ανάγκες των ΤΕΙ και της παιδείας γενικότερα. Να διεκδικήσει 15% από τον γενικό προϋπολογισμό.

Το δυστύχημα, που σε πολλούς φάνηκε σαν ένα ακόμα αυτοκινητιστικό ατύχημα, είναι το αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής υποβάθμισης που εδώ και χρόνια ακολουθείται στα ΤΕΙ-Θ, με σκοπό να αποτελέσουν το προπύργιο για τη μετατροπή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ιδιαίτερα των ΤΕΙ σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, που θα παρέχουν στην αγορά εργασίας φτηνό εργατικό δυναμικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ