Τετάρτη 21 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τέταρτη δίκη για τον Γ. Καλαμπόκα

Εικοσιτετράωρη απεργία κήρυξε η ΟΛΜΕ για τους καθηγητές της Αχαϊας και της Λάρισας προκειμένου να παραβρεθούν αύριο στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο της Λάρισας, όπου για τέταρτη φορά μέσα σε επτά χρόνια επαναλαμβάνεται η δίκη του Γ. Καλαμπόκα.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ σε σχετική ανακοίνωσή του τονίζει ότι "η τέταρτη δίκη μέσα σε 7 χρόνια εντάσσεται στο σχέδιο ελαχιστοποίησης ή και απαλλαγής από τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες των τότε κυβερνώντων και της γνωστής ομάδας που έδρασε εκείνη την περίοδο". "Με τη δίκη αυτή, τονίζεται, επιχειρείται η στρέβλωση των γεγονότων, η παραχάραξη της αλήθειας και η πρόωρη αποφυλάκιση του Γ. Καλαμπόκα. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει τα σχέδια και τις μεθοδεύσεις αποφυλάκισης του δολοφόνου του συναδέλφου μας, Νίκου Τεμπονέρα και απαιτεί να ανοίξει ο φάκελος των ηθικών αυτουργών".

  • Το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας στην απογευματινή βάρδια την Τρίτη, προκειμένου οι καθηγητές να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για την παιδεία που διοργανώνουν εκπαιδευτικοί φορείς και εργατικά σωματεία στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ