Τετάρτη 21 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΥΡΙΟ
Αναπάντητα ερωτήματα από τη δημοτική αρχή

Για Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θα ανταποκρίνεται στους πόθους του λαού και θα έχει κοινωνική προσφορά, θα παλέψει η Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση

Το θέμα των έργων επισκευής και συντήρησης των σχολικών μονάδων του Λαυρίου, που έγιναν το καλοκαίρι του 1996 ζήτησαν, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο οι σύμβουλοι της Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης.Μέχρι σήμερα, όμως, το θέμα ακόμη δεν έχει συζητηθεί και εγγράφως πλέον οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΔΑΣ Δημ. Κωστάλας και Ανδρ. Μέντης θέτουν συγκεκριμένα ερωτήματα στην πλειοψηφία του δήμου, αναφορικά με το πώς και κάτω από ποιες διαδικασίες ανατέθηκε το έργο σε ιδιώτη, καθώς και με ποια διαδικασία πληρώθηκε ή προβλέπεται να πληρωθεί ο εργολάβος.

Αν και η δημοτική αρχή επιμελώς αρνείται να απαντήσει στα ερωτήματα αυτά, οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΔΑΣ ζητούν να δοθούν σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους αντίγραφα όλων των αποφάσεων για τα παραπάνω και σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, μεταξύ άλλων, τονίζουν: "Πιστεύουμε πως η διοίκηση του δήμου οφείλει να απαντήσει εγγράφως σ' όλα αυτά τα ερωτήματα. Επίσης έχουμε την πεποίθηση ότι οι επιλογές αυτές, της πλειοψηφίας του δήμου, οδήγησαν στο γεγονός να δαπανηθούν όπως φαίνεται απ' τους απολογιστικούς πίνακες υπέρογκα ποσά για δυσανάλογο έργο. Ως πολιτικό συμπέρασμα και αποκρυστάλλωμα στη συνείδηση του λαού και των πολιτών πρέπει να είναι ότι στον τομέα αυτό ο δήμος, εκτελώντας με αυτεπιστασία τις εργασίες μπορεί να πετύχει καλύτερο ποιοτικά και περισσότερο ποσοτικά έργο με λιγότερα χρήματα. Οι απευθείας αναθέσεις σε ιδιώτες εργολάβους, τονίζεται στην ανακοίνωση, ιδιωτικοποιούν, έμμεσα αλλά και άμεσα, έναν σημαντικό τομέα δραστηριότητας του δήμου, και οι ιδιωτικοποιήσεις φέρνουν περισσότερα βάρη στην πλάτη των πολιτών και βλάπτουν παρά ωφελούν το έργο της ΤΑ".

Οι δημοτικές εκλογές

Τη διαχωριστική γραμμή, ανάμεσα στη συντήρηση και στην πρόοδο, για τη συγκρότηση των Δημοτικών Κινήσεων ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών θέτουν παράλληλα στην ανακοίνωσή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΔΑΣ και επισημαίνουν: "Επειδή αυτή την περίοδο γίνονται σκέψεις και προτάσεις για Δημοτικές Κινήσεις θα πρέπει να πούμε ξεκάθαρα στο λαό του Λαυρίου ότι στην ίδια περίπου λογική μ' αυτήν της πλειοψηφίας του δήμου, κινείται και ο ηγετικός πυρήνας της "αξιωματικής αντιπολίτευσης", ενώ η "Κίνηση Πολιτών" τηρεί "σιγήν ιχθύος" για αυτά τα μεγάλα προβλήματα και τις προκλήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εμείς καλούμε όλους όσοι θέλουν ν' ασχολούνται με την ΤΑ να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και ν' απαντήσουν στο μεγάλο θέμα δημόσια, για να κριθούν από το λαό. Θέλουν την ΤΑ επιχείρηση σε ιδιώτες, με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, ωρομίσθιους ή με ελαστικό ωράριο, φορομπηχτική για το λαό πολιτική ή ΤΑ ανάλογη των πόθων του λαού με κοινωνική προσφορά μπροστάρη του μαζικού λαϊκού κινήματος. Η απάντηση σ' αυτά τα ερωτήματα είναι σήμερα η λυδία λίθος για το αν κάποια Κίνηση ή ομάδα ανθρώπων είναι με την πρόοδο ή με τη συντήρηση κι απ' αυτή τη σκοπιά νομίζουμε ότι πρέπει να κριθούμε όλοι μας απ' το λαό του Λαυρίου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ