Τετάρτη 21 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φακελώνουν τους αστυνομικούς συνδικαλιστές
  • Καταγράφονται οι όποιες κινήσεις μας και τηρείται ανάλογος φάκελος στο υπουργείο, κατήγγειλε χτες ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ
  • Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, αποφάσισαν οι εκπρόσωποι 51 πρωτοβάθμιων σωματείων

Επεσαν οι μάσκες στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το οποίο ευθυγραμμισμένο με τη γενικότερη αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης επιχειρεί πλέον να τρομοκρατήσει το συνδικαλιστικό κίνημα των αστυνομικών, που με τη δυναμική που εμφάνισε το 1997 έδειξε ότι μπορεί να επηρεάσει θετικά και άλλους κλάδους εργαζομένων. Οπως καταγγέλθηκε χτες από τους ίδιους τους συνδικαλιστές αστυνομικούς, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης φακελώνουν τη συνδικαλιστική τους δραστηριότητα!

Την καταγγελία αυτή έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Δ. Κυριαζίδης, στη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης των προέδρων των 51 πρωτοβάθμιων ενώσεων. Ο Δ. Κυριαζίδης αποκάλυψε με αφορμή τις Ενορκες Διοικητικές Εξετάσεις (ΕΔΕ), που γίνονται για την ένστολη διαμαρτυρία του Δεκέμβρη στο ΟΑΚΑ, ότι "οποιαδήποτε ενέργεια των συνδικαλιστών φακελώνεται από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης". "Καταγράφονται οι όποιες κινήσεις μας και τηρείται ανάλογος φάκελος στο υπουργείο. Αντί να επαινέσει την πρωτοβουλία μας και να αποδεχτεί το ρόλο των σωματείων η διοίκηση δεν ενστερνίζεται τη λειτουργία μας και προσπαθεί να υποτάξει τους συνδικαλιστές στα κελεύσματα των εκάστοτε διοικούντων. Ζητάμε να σταματήσει αμέσως το φακέλωμα, ζητάμε να αντιληφθούν ότι τα σωματεία δεν είναι υπηρεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης", τόνισε ο Δ. Κυριαζίδης

"Είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε", συνέχισε. "Κληθήκαμε να δίνουμε "παρών" καθημερινά και να μην αποχωρούμε από την υπηρεσία χωρίς την έγκριση του διοικητή, ενώ μέχρι σήμερα είχαμε εξασφαλίσει την έγκριση της ηγεσίας στην ενασχόλησή μας με τα συνδικαλιστικά πράγματα για το καλό της υπηρεσίας και όλου του προσωπικού. Φαίνεται όμως ότι η κυβέρνηση θορυβήθηκε από τις κινητοποιήσεις και επιχειρεί να μας καθυποτάξει".

"Δε θα καμφθούμε"

Στη χτεσινή συνάντηση καταδίκασαν τις διώξεις των συνδικαλιστών οι πρόεδροι της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΕΥΠΣ) Κ. Καρράς και της Πανελλήνιας Ενωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΕΠΛΣ) Γ. Παναγόπουλος,ο γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Κ. Κόλλιας,η Ζ. Σώκου μέλος της ΕΕ της ΓΣΕΕ, ο βουλευτής της ΝΔ Χρ. Μαρκογιαννάκης,ο εκπρόσωπος της ΠΟΛ. ΑΝ. Ν. Τασάκος και εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ ο Γιάννης Νάκης,ο οποίος ενέταξε τις διώξεις στη γενικότερη έκρηξη αυταρχισμού της κυβέρνησης.

"Για μας, είπε ο Γ. Νάκης, οι διώξεις δεν αποτελούν έκπληξη. Συνδέονται με τη γενικότερη έκρηξη αυταρχισμού που παρατηρείται τελευταία. Η κυβέρνηση πρέπει να περάσει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και για να το πετύχει θέλει έναν ισχυρό κατασταλτικό μηχανισμό. Είμαστε στο πλευρό των διωχθέντων συνδικαλιστών και εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας αγωνιστικά και με την Επίκαιρη Ερώτηση που καταθέσαμε στη Βουλή".

Οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και τις ΓΣΕΕ πρότειναν να υπάρξει άμεσα έγγραφη διαμαρτυρία ή διάβημα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και να σταλεί έγγραφο στις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ώστε να δημιουργηθεί ένα πλατύ κίνημα υποστήριξης του συνδικαλισμού των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας.

Οι εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων σωματείων αφού κατέστησαν σαφές ότι "δε θα καμφθούν", μετά από τέσσερις ώρες συζήτησης αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν ένστολη διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στην οποία θα παραστεί και αντιπροσωπεία της Διεθνούς Ενωσης Αστυνομικών Συνδικάτων.

Σε ό,τι αφορά τη διεκδίκηση των οικονομικών τους αιτημάτων αποφασίστηκε να γίνει ανάλογη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Μετά την ψυχρολουσία που τους επιφύλαξε η κυβέρνηση με το λεγόμενο ενιαίο μισθολόγιο, οι αστυνομικοί παρουσιάζουν τώρα τρεις εναλλακτικές προτάσεις: Εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και ορθολογισμό στον υπολογισμό των μισθών τους (υπερωρίες, ρεπό, νυχτερινά κλπ.), επέκταση των μισθολογικών προαγωγών και για τους κατώτερους αξιωματικούς ή αύξηση του βασικού μισθού του υπαστυνόμου Β' στις 190.000 δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ