Τρίτη 18 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Από σήμερα οι κινητοποιήσεις των αγροτών

Σήμερα συγκέντρωση αγροτών στα Φάρσαλα, αύριο νομαρχιακά συλλαλητήρια στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα, στις 24 Γενάρη στη Λάρισα, με προοπτική κλιμάκωση και συντονισμό των κινητοποιήσεων σε πανθεσσαλικό επίπεδο στις αρχές Φλεβάρη

Ενωμένοι κι αποφασισμένοι να εντείνουν την πάλη τους για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, οι αγρότες της Θεσσαλίας ξαναβγαίνουν στους δρόμους. Σήμερα το πρωί οι αγρότες των Φαρσάλων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση, ενώ αύριο θα γίνουν τα νομαρχιακά συλλαλητήρια στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα. Προοπτική των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων είναι να συντονιστούν σε πανθεσσαλικό επίπεδο στις αρχές Φλεβάρη.

Με τη σημερινή επαρχιακή συγκέντρωση στα Φάρσαλα, που θα γίνει στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης, ξεκινούν τις νέες τους κινητοποιήσεις οι αγρότες στη Λάρισα. Στις 24 Γενάρη θα πραγματοποιηθεί το νομαρχιακό αγροτικό συλλαλητήριο στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης, για την επιτυχία του οποίου συνεχίζονται οι προετοιμασίες με εντατικούς ρυθμούς.

Στην Καρδίτσα

Δυναμικά και μαζικά αναμένεται να συμμετάσχουν οι αγρότες της Καρδίτσας στο αγροτικό συλλαλητήριο που θα γίνει αύριο στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης με τρακτέρ κι άλλα αγροτικά μηχανήματα. Και δε θα είναι μόνοι τους. Στον αγώνα τους συμπαρίστανται και συμπαρατάσσονται οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι έμποροι, η νεολαία και τ' άλλα λαϊκά στρώματα του νομού.

Σε σύσκεψη εκπροσώπων των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων και μαζικών φορέων που έγινε χτες στη Νομαρχία Καρδίτσας, με στόχο να λάβει το συλλαλητήριο παλλαϊκό χαρακτήρα, για μια ακόμα αφορά επισημάνθηκε η ανάγκη συμπαράστασης όλων των λαϊκών στρωμάτων στην αγωνιζόμενη αγροτιά, προκειμένου να δώσουν από κοινού την πάλη για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο νομάρχης Καρδίτσας Β. Αναγνωστόπουλος, ο δήμαρχος Χ. Τέγος, εκπρόσωποι της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων, των Δήμων Παλαμά, Μενελιάδος, Καλιφωνίου, Σοφάδων και Ηθώμης, του Εργατικού Κέντρου, του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. ά.

Στα Τρίκαλα

Ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ θα στείλουν και οι αγρότες των Τρικάλων, συμμετέχοντας με τα τρακτέρ και τ' άλλα αγροτικά τους μηχανήματα στο νομαρχιακό αγροτικό συλλαλητήριο που θα γίνει αύριο στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ολες αυτές τις μέρες εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων και της Νομαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών περιοδεύουν σε χωριά των Τρικάλων, καλώντας τους αγρότες να δώσουν μαχητικό «παρών» στο συλλαλητήριο.

Στη Μαγνησία

Σε αγωνιστικό αναβρασμό βρίσκονται και οι αγρότες της Μαγνησίας, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την επίλυση των πολλών και οξυμένων προβλημάτων τους. Στα χωριά και στις επαρχίες του νομού πραγματοποιούνται καθημερινά ενημερωτικές αγροτικές συγκεντρώσεις, ενώ αποφάσεις για νέες κινητοποιήσεις αναμένεται να ληφθούν τις επόμενες μέρες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δράση κατά της ΚΑΠ! (2005-11-01 00:00:00.0)
Ετοιμοι και αποφασισμένοι (2005-01-27 00:00:00.0)
«ΣΤΟΠ» στην αντιαγροτική πολιτική (2004-11-11 00:00:00.0)
Τη Δευτέρα το αγροτικό συλλαλητήριο (2002-09-14 00:00:00.0)
Με τα τρακτέρ ξανά! (2001-11-14 00:00:00.0)
Πυρετός προετοιμασίας για την επιτυχία των κινητοποιήσεών τους (2000-01-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ