Τρίτη 18 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΧΑΝΙΑ
Αγροτικό συλλαλητήριο στις 27 Γενάρη

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή απευθύνει στους αγρότες του νομού με ανακοίνωσή της η Παγχανιώτικη Συντονιστική Επιτροπή

Κάλεσμα ενωτικού αγώνα ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική που ακολουθούν κυβέρνηση και ΕΕ, οδηγώντας τη φτωχομεσαία αγροτιά στο ξεκλήρισμα, απευθύνει προς τον αγροτικό κόσμο των Χανίων η ΠαγχανιώτικηΣυντονιστικήΕπιτροπήΑγροτών (ΠΑΣΕΑ). Με ανακοίνωσή της καλεί όλους τους αγρότες του νομού να δώσουν δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο καταδίκης αυτής της πολιτικής, την Πέμπτη27Γενάρη, στις 11τοπρωί στην πλατείαΑγοράς των Χανίων.

Στα «παχιά» λόγια της κυβέρνησης, που στόχο έχουν τον αποπροσανατολισμό των αγροτών και την ωραιοποίηση της πολιτικής που ακολουθεί, στα πλαίσια των καταστροφικών επιταγών της ΕΕ, η ΠΑΣΕΑ αντιτείνει την απελπιστική πραγματικότητα, η οποία, όπως τονίζει: «Αποδείχνει ότι έχουμε μια βαθιά αντιαγροτική πολιτική, που ωφελεί τους κάθε λογής μεγαλομεσάζοντες και γενικά την πλουτοκρατία». Οπως υπογραμμίζεται στο κάλεσμα αγώνα: «Οι αντιαγροτικοί κανονισμοί της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της ΕΕ, τα πλαφόν, τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας, η κατάργηση της παρέμβασης, η μείωση των κονδυλίων για τη γεωργία με την "Ατζέντα 2000", οι καταστροφικοί κανονισμοί του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) που προμηνύουν ακόμα χειρότερα στη σύνοδο του Σιάτλ αναγκάζουν τους φτωχομεσαίους αγρότες να σκέφτονται αν συμφέρει πια να καλλιεργούν τη γη τους».

Η ΠΑΣΕΑ καλεί όλους τους αγρότες της περιοχής να αντιδράσουν και να αντιπαλέψουν την καταστροφική πολιτική της ΕΕ που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, επισημαίνοντας πως «το χτύπημα της ελληνικής παραγωγής και η αύξηση των εισαγωγών δείχνει ότι ο αγώνας της αγροτιάς είναι πατριωτικός». Με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο να διεκδικήσουν αγωνιστικά τη στήριξη της ελληνικής γεωργίας και συγκεκριμένα να απαιτήσουν: Μέτρα για την απορρόφηση όλης της παραγωγής σε ικανοποιητικές τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα λογικό κέρδος. Παράλληλα, να δηλώσουν κατηγορηματικά την αντίθεσή τους στα πλαφόν και τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας, στην τοκογλυφία της ΑΤΕ, στο νέο νομοσχέδιο - ταφόπλακα των συνεταιρισμών και γενικά σε όλες τις καταστροφικές αποφάσεις που τους οδηγούν στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό. Ειδικά για το νομό τους, να απαιτήσουν να παρθούν άμεσα μέτρα για τα πρώιμα κηπευτικά, να επιδοτηθούν οι Γεωργικοί Συνεταιρισμοί για την τυποποίηση λαδιού, να ενισχυθούν οι εξαγωγές εσπεριδοειδών, να επιδοτούνται οι θαλάσσιες μεταφορές, να δοθούν ικανοποιητικές τιμές στο γάλα και να παρθούν μέτρα για την ενίσχυση της κτηνοτροφίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ