Τρίτη 1 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Δράση κατά της ΚΑΠ!

Αποφάσεις συμμετοχής στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 12 Νοέμβρη, πήραν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων, μέλη της ΠΑΣΥ, στη Θεσσαλία

Την αγωνιστική δράση τους για την οργάνωση νέων κινητοποιήσεων κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, που εφαρμόζει πιστά η κυβέρνηση της ΝΔ, συντονίζουν οι αγρότες της Θεσσαλίας, με πρωτοβουλία των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων, μελών της ΠΑΣΥ. Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε η συμμετοχή τους στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 12 Νοέμβρη, στην Αθήνα, για να διαδηλώσουν μαζί με τους εργαζόμενους, στέλνοντας μήνυμα κοινής πάλης κατά της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, που εφαρμόζει πιστά η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ.

Στην Καρδίτσα, η διοίκηση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, (ΕΟΑΣΝΚ) αποφάσισε, σε συνεδρίασή της, τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, στις 30 Νοέμβρη, στην πλατεία Δικαστηρίων και τη συμμετοχή της στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Οπως υπογραμμίστηκε στη συνεδρίαση, τη συμμετοχή των μικρομεσαίων αγροτών στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, επιβάλλει η ανάγκη να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους εργαζόμενους και με τ' άλλα λαϊκά στρώματα, καθώς έχουν κοινό αντίπαλο την εφαρμοζόμενη πολιτική κι, επομένως, μαζί πρέπει να την αντιπαλέψουν για να την ανατρέψουν. Οσον αφορά στη νέα ΚΑΠ, τονίστηκε ότι με την εφαρμογή της τα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς θα πολλαπλασιαστούν και θα οξυνθούν, επιδεινώνοντας την ήδη τραγική κατάσταση που βιώνει κι επιταχύνοντας τους ρυθμούς ξεκληρίσματός της. Ταυτόχρονα, συζητήθηκαν και τα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζει και, φέτος, το σύνολο των αγροτικών προϊόντων, όπως π.χ. το βαμβάκι και οι διεκδικήσεις που θα θέσει το συνεπές αγροτικό κίνημα για την επίλυσή τους.

Υπενθυμίζουμε ότι και στα Τρίκαλα, η διοίκηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η ΑΝΟΙΞΗ» αποφάσισε τη διοργάνωση κινητοποίησης, στις 28 Νοέμβρη, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων. Επαρχιακές συσκέψεις, περιοδείες και εξορμήσεις ενημέρωσης σε χωριά, αποφάσισε σε συνεδρίασή της η διοίκηση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας. Οι επαρχιακές συσκέψεις ξεκινούν στις 15 Νοέμβρη από τα Φάρσαλα κι ανάλογες θα γίνουν, στη συνέχεια, σε Αγιά, Τύρναβο και Ελασσόνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ