Τετάρτη 24 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Ζητά μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας εργαζομένων και μεταναστών

Ερώτηση προς τους υπουργούς Μετανάστευσης & Ασύλου και Εσωτερικών κατέθεσε το ΚΚΕ, ζητώντας να παρθούν άμεσα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας υπαλλήλων και μεταναστών στις συνεδριάσεις των Επιτροπών Πολιτογράφησης.

Οπως επισημαίνεται στην Ερώτηση: «Σύμφωνα με καταγγελίες, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται στις Διευθύνσεις Ιθαγένειας με αντικείμενο την Πολιτογράφηση το φαινόμενο να πραγματοποιούνται συνεδριάσεις των Επιτροπών Πολιτογράφησης χωρίς να εξασφαλίζονται οι προβλεπόμενοι επιστημονικά υγειονομικοί όροι προστασίας από τη μετάδοση του κορονοϊού.

Οι πολυετείς εκκρεμότητες υποθέσεων των αιτούντων, λόγω του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου, που θέτει αλλεπάλληλα εμπόδια στην απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, των χρόνιων καθυστερήσεων, που οφείλονται σε μια σειρά από χρονοβόρες διαδικασίες και στο ελλιπές μόνιμο προσωπικό των υπηρεσιών, σε συνδυασμό με την ανυπαρξία προληπτικών υγειονομικών μέτρων κατά την εξέταση των αιτήσεων, εκθέτουν σε κίνδυνο την υγεία υπαλλήλων και αιτούντων.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η ίδια η διαδικασία από τη φύση της απαιτεί την παρουσία των αιτούντων στις συνεδριάσεις των Επιτροπών Πολιτογράφησης, ώστε να εξεταστούν τα αιτήματά τους,

Ερωτώνται οι κ. υπουργοί τι μέτρα θα λάβουν ώστε:

  • Να εξασφαλιστούν οι κατάλληλοι χώροι και τα μέσα ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους και τους αιτούντες, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία της υγείας όλων και να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι διαδικασίες της πολιτογράφησης από τις αντίστοιχες επιτροπές.
  • Να στελεχωθούν οι Διευθύνσεις Ιθαγένειας καθώς και όλες οι υπηρεσίες που χειρίζονται τις άδειες παραμονής μεταναστών, με την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα.
  • Να καταργηθούν οι διατάξεις που θέτουν συνεχή ταξικά και γραφειοκρατικά εμπόδια, υψηλά παράβολα, και να λάβει τέλος η συνεχιζόμενη ταλαιπωρία μεταναστών με πολυετή διαμονή στη χώρα οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ