Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες από σωματεία

Ρούχα και παπούτσια, γραφική ύλη και είδη πρώτης ανάγκης παρέδωσαν Σωματεία Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα Θεσσαλονίκης και Σερρών και φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας στο κέντρο φιλοξενίας αιτούντων ασύλου στο Κλειδί Συντικής στις Σέρρες.

Η αποστολή αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη και αποτελεί συνέχεια των πρωτοβουλιών συμπαράστασης και αλληλεγγύης που εκφράζουν τα εργατικά σωματεία σε πρόσφυγες και μετανάστες, αναδεικνύοντας παράλληλα την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για την καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της εκμετάλλευσης που γεννά την προσφυγιά και τη μετανάστευση.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, παρέδωσαν παιδικά ρούχα και παπούτσια, ρούχα και παπούτσια για ενήλικες, γραφική ύλη και σχολικά είδη για τα παιδιά και είδη πρώτης ανάγκης. Βοήθεια που συγκεντρώθηκε το προηγούμενο διάστημα, από τους εργαζόμενους της περιοχής για τους ξεριζωμένους.

Ακόμα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους συμβασιούχους εργαζόμενους του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ανασφάλειας στη δουλειά τους. Τονίστηκε η ανάγκη να ενώσουν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους των άλλων κέντρων που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και τέλος δεσμευτήκαμε για επόμενη επίσκεψή μας στο κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ