Τετάρτη 31 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Προκλητικές οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης

Με στόχο να βρεθούν οι «πρόθυμοι» για την παραπέρα εμπορευματοποίηση του αθλητισμού

Για προκλητικές παρεμβάσεις του Λ. Αυγενάκη στις εκλογές των Αθλητικών Ομοσπονδιών έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, σημειώνοντας ότι παρ' όλα αυτά ο υφυπουργός Αθλητισμού έχει υποστεί πανωλεθρία.

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο που αφορά την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τον νέο κανονισμό αντιντόπινγκ της WADA, ο βουλευτής του ΚΚΕ στάθηκε και στο θέμα των εκλογών στις Αθλητικές Ομοσπονδίες. Εστίασε στις παρεμβάσεις από πλευράς κυβέρνησης, μέσω του υφυπουργού Αθλητισμού, που καταγγέλθηκαν το προηγούμενο διάστημα, με σκοπό τον έλεγχο των αρχαιρεσιών και γενικότερα του αθλητισμού, και μάλιστα την ίδια ώρα που τα πραγματικά προβλήματα στον αθλητισμό, και ειδικά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, διογκώνονται. Είπε συγκεκριμένα:

«Τα σωματεία παραμένουν κλειστά και είναι σε απόγνωση. Το ίδιο και οι άνθρωποι των σωματείων, οι προπονητές, οι αθλούμενοι και οι γονείς τους. Και αντί ο κ. Αυγενάκης να ασχολείται με τα σοβαρά προβλήματα του αθλητισμού, ασχολείται με μηχανορραφίες, με φωτογραφικές τροπολογίες, επιδίδεται σε επιθέσεις στα σωματεία, σε Ομοσπονδίες και αθλητές. Η κλιμάκωση αυτής της προσπάθειας και της στάσης του δεν μπορεί να κρύψει τις πραγματικές στοχεύσεις της κυβέρνησης, οι οποίες είναι η ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου για την επιχειρηματική δράση στον αθλητισμό, η οριοθέτηση της αγοράς για επενδυτικά σχέδια και η εξασφάλιση στις αθλητικές ομοσπονδίες "πρόθυμων" για να υλοποιήσουν τους παραπάνω στόχους».

Νέα αιφνιδιαστική τροπολογία Αυγενάκη

Επιβεβαιώνοντας πλήρως τις μεθοδεύσεις, με μία ακόμα τροπολογία που έφερε και πάλι αιφνιδιαστικά στη Βουλή ο υφυπουργός και θα συζητηθεί σήμερα Τετάρτη, η κυβέρνηση προσπαθεί να οριοθετήσει ανώτατο χρονικό όριο για τις εκλογικές διαδικασίες στις Αθλητικές Ομοσπονδίες. Σύμφωνα με αυτή, για όσες Ομοσπονδίες οριστεί προσωρινή διοίκηση από το Πρωτοδικείο θα πρέπει οι εκλογικές διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Μάη. Η συγκεκριμένη τροπολογία θεωρείται φωτογραφική, αφού πρακτικά εστιάζει στις δικαστικές εξελίξεις στην Ομοσπονδία Μπάσκετ, όπου σήμερα αναμένεται να οριστεί διοίκηση από το Πρωτοδικείο. Σημειωτέον, η ΕΟΚ πήρε απόφαση αναβολής των εκλογών για τις 23/5, κατόπιν αιτήματος σωματείων μπάσκετ, τα οποία προσέφυγαν στο Πρωτοδικείο διεκδικώντας παράταση, προκειμένου να τους δοθεί το δικαίωμα να συμμετάσχουν διά ζώσης στις εκλογές της Ομοσπονδίας, και δικαιώθηκαν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμεινε η νυν προσωρινή διοίκηση (2021-06-08 00:00:00.0)
Απάντηση στις καταγγελίες Αυγενάκη για τις εκλογές στην ΕΟΚ (2021-05-28 00:00:00.0)
Παραμένει η προσωρινή διοίκηση μέχρι τις εκλογές (2021-05-25 00:00:00.0)
Σε αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο η κυβέρνηση (2021-02-20 00:00:00.0)
Επιστολή 40 ΕΠΣ κατά Αυγενάκη (2021-01-29 00:00:00.0)
Να ενταχθούν στα μέτρα όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο του Αθλητισμού (2020-04-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ