Τρίτη 25 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
Παραμένει η προσωρινή διοίκηση μέχρι τις εκλογές

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με απόφασή του δικαιώνει τις μέχρι τώρα επιλογές της προσωρινής διοίκησης που έχει ορίσει στην Ομοσπονδία Μπάσκετ, αναθέτοντάς της να προχωρήσει στη διενέργεια των εκλογών. Η διαδικασία είναι προγραμματισμένη για τις 30/5 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, με φυσική παρουσία των μελών της ΕΟΚ που έχουν δικαίωμα ψήφου.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου ήρθε κατόπιν δέσμευσής του κατά τον ορισμό της προσωρινής διοίκησης στα τέλη Μάρτη, για επανεξέταση των πεπραγμένων της πριν την εκλογική διαδικασία. Ετσι, η προσωρινή διοίκηση υπό τον πρώην πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο θα είναι αυτή που θα οδηγήσει την Ομοσπονδία στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Υπενθυμίζεται ότι τη θέση του προέδρου διεκδικούν ο Παναγιώτης Φασούλας με την παράταξη «Πρώτα το μπάσκετ», ο Βαγγέλης Λιόλιος με την παράταξη «Δώσε πάσα» και ο Αγγελος Παπανικολάου με την παράταξη «Το μπάσκετ στα χέρια μας».

Στο μεταξύ ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με αναφορά του προς το Πρωτοδικείο Αθηνών κατήγγειλε την Ομοσπονδία Μπάσκετ για εικονικές αντιδικίες με σωματεία. Οπως αναφέρει στην καταγγελία του, στόχος της ΕΟΚ είναι «η παραπλάνηση των δικαστικών αρχών προκειμένου σωματεία που δεν έχουν έγκριση να μετάσχουν στις εκλογές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ