Τρίτη 25 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Τροπαιούχος ο ΠΑΟΚ με «χτύπημα» στο φινάλε

Eurokinissi Sports

Κυπελλούχος Ελλάδας για τέταρτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια και όγδοη στην ιστορία του αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ, νικώντας 2-1 τον Ολυμπιακό στον τελικό της διοργάνωσης στο ΟΑΚΑ. Εκλεισε έτσι με επιτυχία μια μέτρια μέχρι τώρα χρονιά (κατά την οποία δεν κατάφερε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, ενώ και στην Ευρώπη δεν τα πήγε καλά), ενώ από την άλλη ο Ολυμπιακός απέτυχε να πραγματοποιήσει το νταμπλ, όπως πέρυσι, και έμεινε στην κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή.

Η νίκη του «Δικεφάλου του Βορρά» πανηγυρίστηκε έντονα από τους παίκτες και τα μέλη της αποστολής του στο ΟΑΚΑ, και ακόμα περισσότερο στη Θεσσαλονίκη, όπου χιλιάδες οπαδοί του βγήκαν στον Λευκό Πύργο το βράδυ του Σαββάτου. Ξεχωριστή στιγμή στους πανηγυρισμούς ήταν όταν ο Αιγύπτιος παίκτης του ΠΑΟΚ Αμρ Ουάρντα εμφανίστηκαν με μπλούζα που έγραφε «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», στέλνοντας έτσι μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό.

«Χτύπησε» στο τέλος

Στο - άδειο από θεατές, λόγω πανδημίας - ΟΑΚΑ, το διάστημα που ξεχώρισε στον τελικό ήταν σαφώς το δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο το θέαμα ήταν μάλλον φτωχό, με τις δύο ομάδες να είναι υπέρ το δέον προσεκτικές και να έχουν από μία σημαντική ευκαιρία (τετ α τετ του Μπρούμα ο Ολυμπιακός, δοκάρι με τον Σβιντέρφσκι ο ΠΑΟΚ), ενώ οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με πέναλτι του Βιεϊρίνια στο 36'.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμό, πίεσε και έφτασε στην ισοφάριση με σκόρερ τον Εμβιλά (50'), ενώ μέχρι περίπου το 70' έχασε κι άλλες σημαντικές ευκαιρίες, όπως με τον Φορτούνη στο 48' και στο 57'. Ο ΠΑΟΚ «απάντησε» με ευκαιρία του Σβιντέρφσκι, ενώ από το 75' και μετά έγινε ακόμα πιο επικίνδυνος επιθετικά χάρη και στις αλλαγές του Γκαρσία, ιδίως με τον Κρμέντσικ. Ο Τσέχος φορ «προειδοποίησε» δύο φορές στις οποίες άγγιξε το γκολ και τελικά το πέτυχε στο 90', δίνοντας το τρόπαιο στην ομάδα του.

Ολυμπιακός: Σα, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (25' Ρέαμπτσιουκ), Εμβιλά, Ανδρούτσος, Χολέμπας, Καμαρά (90'+2 Βαλμπουενά), Μπουχαλάκης, Μπρούμα (46' Φορτούνης), Μασούρας (86' Χασάν), Ελ Αραμπί.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Αουγκούστο, Μπάμπα (90'+5), Ζίβκοβιτς, Σβιντέρφσκι (81' Κρμέντσικ), Ουάρντα (80' Τσιγγάρας).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ