Τρίτη 25 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Καταγγέλλει το σφράγισμα του Θεάτρου «Εμπρός»

Την ένταση του κυβερνητικού αυταρχισμού, με αφορμή το σφράγισμα του Θεάτρου «Εμπρός», καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ) σε ανακοίνωσή του όπου μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Το Θέατρο "Εμπρός" ανακηρύχθηκε το 1989, από το τότε υπουργείο Πολιτισμού, Ιστορικό Μνημείο Σύγχρονου Πολιτισμού. Παρ' όλα αυτά, καμία κυβέρνηση έκτοτε δεν πήρε πρωτοβουλία για τη συντήρηση και αξιοποίησή του από καλλιτεχνικούς συλλόγους, ομάδες, τον λαό και τη νεολαία της περιοχής.

Αντίθετα, από το 2013, επί κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, μπήκε στο ΤΑΙΠΕΔ μαζί με δεκάδες άλλα ακίνητα δημόσιας περιουσίας, στη λογική της ακόμα μεγαλύτερης εμπορευματοποίησής τους. Μετέπειτα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μέσα από το 3ο μνημόνιο, ενώ ασχολήθηκε με το ΤΑΙΠΕΔ και το ισχυροποίησε σαν οργανισμό, καθιστώντας τον ανεξάρτητο από το κράτος, δεν έκανε καμία κίνηση εξαίρεσής του, ούτε φυσικά άλλων ακινήτων.

Σε αυτήν την περίπτωση, όπως και σε δεκάδες άλλες, φαίνονται οι διαχρονικές ευθύνες του κράτους, των κυβερνήσεων, καθώς αντιλαμβάνονται τον δημόσιο χώρο ως πεδίο επενδύσεων και όχι ως βασική ανάγκη για την αναψυχή, τον ελεύθερο χρόνο, την καλλιτεχνική δημιουργία».

Ο ΠΜΣ καλεί να δυναμώσει ο αγώνας για τη διεκδίκηση δημόσιου χώρου, για θέατρα, χώρους αναψυχής, γήπεδα, μεγάλα πάρκα ή άλλες υποδομές, «μακριά από ανταποδοτικά κριτήρια και επιχειρηματικά συμφέροντα, ως μία ακόμα ανάσα από την καθημερινότητα, ως μία ακόμα διέξοδο, για τους εργαζόμενους στον Πολιτισμό, αλλά και για όλο τον λαό», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ