Τρίτη 6 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η ΕΡΤ επιχειρεί να κόψει το «Μονόγραμμα»

Κίνδυνος να σιγήσει μια εμβληματική εκπομπή - και μάλιστα η μακροβιότερη - της ελληνικής τηλεόρασης, το «Μονόγραμμα», προκύπτει από επιβεβαιωμένες πληροφορίες που ήρθαν το φως της δημοσιότητας, ότι στέλεχος της ΕΡΤ ενημέρωσε τον σκηνοθέτη Γιώργο Σγουράκη πως ο κύκλος της εκπομπής που προβάλλεται αυτήν την περίοδο θα είναι ο τελευταίος.

Το «Μονόγραμμα» μετρά 39 χρόνια συνεχούς παρουσίας στη δημόσια τηλεόραση και έχει καταγράψει με μοναδικό τρόπο πρόσωπα που σηματοδότησαν με το έργο τους την πνευματική, πολιτιστική και καλλιτεχνική πορεία του τόπου. Το 2012 η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε αυτό το οπτικοακουστικό έργο, που έχει χαρακτηριστεί «εθνικό αρχείο», απονέμοντας στους δημιουργούς, παραγωγούς και σκηνοθέτες, Γιώργο και Ηρώ Σγουράκη τότε, το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του έργου τους και ιδίως για το «Μονόγραμμα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΡΤ επιχειρεί τη διακοπή της εκπομπής. Ανάλογες προσπάθειες είχαν σημειωθεί άλλες δυο - τρεις φορές στο παρελθόν, ωστόσο ήταν η μεγάλη αγάπη και εκτίμηση του κοινού για την εκπομπή που δεν άφησε να συμβεί κάτι τέτοιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ