Παρασκευή 9 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Νέα, πιθανώς ισραηλινή, αεροπορική επιδρομή σε προάστια της Δαμασκού τα ξημερώματα της Πέμπτης τραυμάτισε τέσσερις Σύρους στρατιωτικούς. Νωρίτερα, το πρακτορείο ΣΑΝΑ και η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσαν ότι συστοιχίες της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας απωθούσαν ισραηλινή επίθεση την οποία εξαπέλυσαν αεροσκάφη από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου και του κατεχόμενου Υψιπέδου του Γκολάν.

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ.-- Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αποφάνθηκε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι «αναγκαίος σε μία δημοκρατική κοινωνία», απαντώντας σε προσφυγή γονέων παιδιών, τα οποία δεν έγιναν δεκτά σε νηπιαγωγεία της Τσεχίας επειδή δεν ήταν εμβολιασμένα. Το Δικαστήριο, μεταξύ άλλων, «διαπιστώνει την ύπαρξη γενικής συναίνεσης σχετικά με τα επωφελή αποτελέσματα του εμβολιασμού, τα οποία δεν τίθενται σε αμφισβήτηση από τις αναπόφευκτες παρενέργειες, από τη στιγμή που υπάρχει αυστηρός επιστημονικός έλεγχος».

ΣΕΟΥΛ.-- Σημαντικές απώλειες κατέγραψε το κυβερνών σοσιαλδημοκρατικό Δημοκρατικό Κόμμα Κορέας (DPK) στις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν, μεταξύ άλλων, στα μεγάλα αστικά κέντρα Σεούλ και Μπουσάν. Χαρακτηριστικά, στη Σεούλ, ο υποψήφιος του βασικότερου κόμματος της αντιπολίτευσης συντηρητικού People Power Party (PPP) Oh Se-hoon επικράτησε σε όλες τις 25 εκλογικές περιφέρειες και έλαβε 57,5% έναντι 39,18% του υποψηφίου του DPK.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η βρετανική κυβέρνηση διέκοψε την κρατική χρηματοδότηση της Oxfam, αφότου η ΜΚΟ ανέστειλε τη συνεργασία της με εργαζόμενους της ομάδας της στη ΛΔ Κονγκό έπειτα από καταγγελίες για σεξουαλική βία και παρενοχλήσεις. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Times», 22 πρώην και νυν εργαζόμενοι της Oxfam απέστειλαν τον Φλεβάρη επιστολή δέκα σελίδων στη διεύθυνση της ΜΚΟ, στην οποία αναφέρονταν με λεπτομέρειες σε καταγγελίες για διαφθορά, απάτη, σεξουαλικές παρενοχλήσεις, κακοποιήσεις, απειλές και εκφοβισμό εναντίον ένδεκα ατόμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ