Τετάρτη 14 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συναυλία με τη μαγεία της κινηματογραφικής μουσικής του Ενιο Μορικόνε

Ενα αφιέρωμα στον μοναδικό Ενιο Μορικόνε, με τίτλο «Η Μονομαχία του Μορικόνε» (Morricone Duel), έρχεται στο Christmas Theater On Line, με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Δανίας.

Η Αγρια Δύση συναντά τον μελωδικό ήχο της Ιταλίας, οι σκληροί γκάνγκστερ της Νέας Υόρκης συναντούν τους καουμπόηδες από τα έρημα λιβάδια και η μαγεία του κινηματογράφου συναντά τον ήχο μια διάσημης συμφωνικής ορχήστρας... Την ορχήστρα διευθύνει η Σάρα Χικς και συμμετέχουν η σοπράνο Τούβα Σέμινγκσεν, ο διάσημος σολίστας σαξοφώνου Χανς Ούρλικ και η Εθνική Χορωδία της Δανίας.

Στη συναυλία θα παρακολουθήσουμε μια μεγαλειώδη παρουσίαση των διάσημων έργων που έχει γράψει ο αξέχαστος συνθέτης για τις ταινίες «Ο Καλός, ο Κακός και ο Ασχημος», «Κάποτε στην Αμερική», «Για μια Χούφτα Δολάρια», «Οι Μισητοί 8», «Ενας Εναντίον Δέκα», «Αλονζανφάν», «Οι Αδιάφθοροι», «Η συμμορία των Σικελών» κ.ά.

Ως φόρος τιμής στον συνθέτη που άνοιξε δρόμο και δημιούργησε τη δική του σχολή στην κινηματογραφική μουσική, στο τέλος της συναυλίας παρουσιάζονται μερικές διάσημες μελωδίες άλλων συνθετών που έχουν μείνει στην Ιστορία και θα μπορούσαν να αποτελούν μέρος αυτής της μουσικής κινηματογραφικής «Μονομαχίας» που ξεκίνησε ο Μορικόνε: «Ο Ταξιτζής» του Μπέρναρντ Χέρμαν, το «Kill Bill» του Σόνι Μπόνο και ο αξεπέραστος «Νονός» του Νίνο Ρότα.

Ο Ενιο Μορικόνε «έφυγε» από τη ζωή τον περασμένο Ιούλη. Ηταν συνθέτης, ενορχηστρωτής, μαέστρος και εξαιρετικός τρομπετίστας, και έχει γράψει μουσική για περισσότερες από 500 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, καθώς και σύγχρονα έργα κλασικής μουσικής. Η μουσική του Μορικόνε έχει χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες από 60 βραβευμένες ταινίες και πολλές φορές η επιτυχία της μελωδίας του ξεπερνούσε την επιτυχία της ίδιας της ταινίας.

Συνέθεσε μουσική για αρκετές ταινίες που κέρδισαν Οσκαρ και ο ίδιος είχε προταθεί για πέντε Οσκαρ από το 1979 έως το 2001, αλλά τελικά έλαβε το 2007 το τιμητικό Οσκαρ «για τη μαγευτική και πολυπρόσωπη συνεισφορά του στην τέχνη της μουσικής για ταινίες», και το 2016 το Οσκαρ Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής για την ταινία «Μισητοί 8». Κέρδισε επίσης 3 Γκράμι, 3 Χρυσές Σφαίρες, 6 Bafta, 2 βραβεία ευρωπαϊκού κινηματογράφου, 1 Χρυσό Λέοντα και 1 Πολικό Μουσικό Βραβείο.

Διάρκεια: 90 λεπτά.

Παραστάσεις: Παρασκευή 16/4 στις 20.00. Σάββατο 17/4 στις 16.00 και στις 20.00. Κυριακή 18/4 στις 16.00 και στις 20.00. Δευτέρα 19/4 στις 20.00.

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ