Τετάρτη 14 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Νέα κινητοποίηση αύριο για το άνοιγμα των χώρων και τη στήριξη των εργαζομένων

Σε νέα κινητοποίηση προχωρούν αύριο Πέμπτη, στις 11 π.μ., τα Σωματεία εργαζομένων από τους χώρους του Πολιτισμού, που καλούν σε συγκέντρωση, στις 11 π.μ., στο υπουργείο Πολιτισμού, με αιχμή το άνοιγμα των χώρων με πρωτόκολλα και μέτρα ασφαλείας, αντίστοιχα το άνοιγμα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, αλλά και τη στήριξη των εργαζομένων σε έναν κλάδο που έχει πληγεί ίσως περισσότερο από όλους στη διάρκεια της πανδημίας. Η κινητοποίηση, που θα καταλήξει στο υπουργείο Εργασίας, έρχεται ως συνέχεια και της επιστολής προς τον πρωθυπουργό για αυτά τα θέματα, που είχαν συνυπογράψει 35 σωματεία του χώρου.

Οπως σημειώνει σε σχετικό κάλεσμά του ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος δίνοντας μια εικόνα των συνθηκών που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, «ακόμα και να ανοίξει η εργασία μας κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι, πολλοί λίγοι εργαζόμενοι θα βρουν ένα μεροκάματο και αυτό αρκετά πιο χαμηλό συγκριτικά με πριν την πανδημία. Ηδη η εικόνα που έχουμε επιβεβαιώνει τους εκβιασμούς που θα ασκήσει η εργοδοσία. Συγκεκριμένα γίνεται μία γενικευμένη προσπάθεια παραχώρησης χωρίς αμοιβή της ψηφιακής εγγραφής και της εκμετάλλευσής της.

Αντίστοιχα για το καλοκαίρι καλούνται συνάδελφοι να ξεκινήσουν πρόβες και προετοιμασίες χωρίς αμοιβή, με την υπόσχεση κάποιων παραστάσεων που πιθανόν και να μη γίνουν για υγειονομικούς λόγους.

Μπροστά σε όλα αυτά η κυβέρνηση κάνει ότι δεν βλέπει και δεν καταλαβαίνει, ενώ συγχρόνως προετοιμάζει την περικοπή ακόμη κι αυτής της χαμηλής επιδότησης που έδινε. Παράδειγμα αποτελεί η κίνησή της να κόψει αρκετούς συναδέλφους που ήδη έπαιρναν την επιδότηση του Μητρώου και να ανακοινώσει τη συνέχιση της επιδότησης για όσους απέμειναν, μόνο για τον μήνα Μάρτη, χωρίς να αναφέρει πότε θα γίνει αυτό».

Επισημαίνοντας πως ό,τι έχουν καταφέρει οι εργαζόμενοι για την επιβίωσή τους το πέτυχαν μέσα από τους αγώνες τους, καλεί σε συνέχεια των κινητοποιήσεων σε αυτόν το δρόμο και σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή κινητοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ