Τετάρτη 14 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Η συνάντηση με τον υφυπουργό έδειξε ότι λύση δίνουν μόνο οι αγώνες

Ακαρπη απέβη η πρόσφατη συνάντηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Οικονόμου, καθώς ο υφυπουργός όχι μόνο δεν δεσμεύτηκε για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που τέθηκαν, αλλά αντίθετα έδειξε για μία ακόμη φορά ότι η πολιτική του υπουργείου και της κυβέρνησης είναι μακριά από τις ανάγκες των βιοπαλαιστών αγροτών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας για τη συνάντηση με τον υφυπουργό, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 11 Απρίλη στη Λαμία, τονίζει πως «το συμπέρασμα από τη συνάντηση είναι ότι χωρίς μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις καμία κυβέρνηση και κανένας υπουργός δεν πρόκειται να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα που βιώνουμε, ό,τι έχουμε κερδίσει τα προηγούμενα χρόνια ήταν αποτέλεσμα μεγάλων οργανωμένων κινητοποιήσεων, τίποτα δεν μας χαρίστηκε, συνεχίζουμε στον δρόμο που ξέρουμε να βαδίζουμε, στον δρόμο του αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων των βιοπαλαιστών αγροτών».

Στη συνάντηση τέθηκαν όλα τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους βιοπαλαιστές αγρότες στη Φθιώτιδα, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα. Συγκεκριμένα, τέθηκαν ζητήματα όπως οι φυσικές καταστροφές και οι αποζημιώσεις, το κόστος παραγωγής και η θέσπιση εγγυημένων τιμών για τα αγροτικά προϊόντα, τα έργα υποδομής που απαιτούνται, π.χ. αντιπλημμυρικά και αρδευτικά. Επίσης τέθηκαν οι τραγικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, καθώς και οι αργοί ρυθμοί στην εφαρμογή των εμβολιασμών.

Στο αίτημα για αποζημίωση στους ελαιοπαραγωγούς της ανατολικής Φθιώτιδας για την κονσερβοελιά Στυλίδας με 70 ευρώ ανά στρέμμα, όπως δόθηκε στην ελιά Καλαμών, ο υφυπουργός απάντησε ότι αν αποζημιωθεί η Φθιώτιδα για τη βρώσιμη ελιά θα πρέπει να αποζημιωθούν η Χαλκιδική και η Αμφισσα, και ότι ...υπάρχει όριο αντοχών στον προϋπολογισμό. Αντίστοιχη απάντηση δόθηκε και για το αίτημα ενίσχυσης των παραγωγών κελυφωτού φιστικιού. «Φαίνεται ότι το όριο του προϋπολογισμού έχει άλλες αντοχές όταν πρόκειται για τους καναλάρχες ή τους ομίλους της Ενέργειας, που επιδοτούνται με δισ. όλο αυτό το διάστημα, και άλλες για τους βιοπαλαιστές αγρότες», σχολιάζει η Ομοσπονδία.

Για το ζήτημα των κατώτατων εγγυημένων τιμών, ο υφυπουργός ανέφερε ότι ...πρόκειται για στρεβλή αντίληψη! «Δεν είπε όμως το ίδιο η κυβέρνηση στους μεγαλοκατασκευαστές των οδικών αξόνων, που τους καταβάλλει κανονικά τη χασούρα όταν είναι μειωμένη η διέλευση στα διόδια. Εκεί εγγυάται τα κέρδη τους», επισημαίνει η Ομοσπονδία.

Οσον αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα στην κοιλάδα του Σπερχειού και στην περιοχή της Ξυνιάδας Δομοκού, ο υφυπουργός παρέπεμψε στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη χρηματοδότηση παρεμβάσεων.

Για τους δασικούς χάρτες και τα αιτήματα για δωρεάν υποβολή αντιρρήσεων, παράταση ενός έτους και μία επιστροφή ενισχύσεων και επιδοτήσεων για χωράφια που βγαίνουν βασικά, ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι δεν θα επιστραφούν ενισχύσεις, και ότι θα δοθούν εξάμηνη παράταση και μείωση 50% στα παράβολα των αντιρρήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ