Πέμπτη 15 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Κατέθεσε τροπολογία για τη διευκόλυνση εργαζομένων του υπουργείου Ανάπτυξης

Τροπολογία για την υπαγωγή του προσωπικού της Γενικής Γραμματείας Ερευνας και Καινοτομίας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ώστε να ξεκαθαριστούν οι αρμοδιότητές του και να προωθηθούν υποθέσεις εργαζομένων που εκκρεμούν, κατέθεσε χτες στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που αφορά την «απλούστευση του πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων», το οποίο αναμένεται σήμερα να ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στην αιτιολογική έκθεση σημειώνεται:

«Σύμφωνα με την παράγρ. 9, (άρθρο 4 του Π.Δ. 81/2019 Α΄119) "Σύσταση, συγχώνευση, μετονομασία και κατάργηση Υπουργείων και καθορισμός των αρμοδιοτήτων τους - Μεταφορά υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων μεταξύ Υπουργείων", ισχύουν τα εξής:

"Ως τη συγκρότηση ενιαίων υπηρεσιακών και πειθαρχικών συμβουλίων, το προσωπικό των μεταφερόμενων με το παρόν άρθρο υπηρεσιών εξακολουθεί να υπάγεται στα υπηρεσιακά και πειθαρχικά συμβούλια στα οποία υπαγόταν κατά την έκδοση του παρόντος." Με τη μεταφορά της ΓΓΕΚ (πρώην ΓΓΕΤ) σύμφωνα με Π.Δ. 81/2019 (οργανισμός Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων) τα θέματα που αφορούν το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της ΓΓΕΚ συνεχίζουν να εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του υπουργείου Παιδείας και όχι του υπουργείου Ανάπτυξης. Αποτέλεσμα είναι να σωρεύονται υποθέσεις εργαζομένων».

Για τους λόγους αυτούς κατατίθεται η τροπολογία, το άρθρο της οποίας προβλέπει: «Το προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Ερευνας και Καινοτομίας θα υπάγεται στο υπηρεσιακό και πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ