Πέμπτη 15 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ
Επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Με κινητοποίηση στη 2η ΥΠΕ συνεχίστηκε η δράση για την προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων

Μαζική συγκέντρωση έξω από τη 2η ΥΠΕ στου Ρέντη πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα συνδικάτα και μαζικοί φορείς από τους δήμους του Πειραιά και της Δυτικής Αθήνας προβάλλοντας την απαίτηση άμεσης ενίσχυσης των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και γενικότερα του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Το αρχικό ραντεβού ήταν στον Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» και ακολούθησε μαζική πορεία έως το κτίριο της 2ης ΥΠΕ. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εργατικά συνδικάτα από διάφορους κλάδους, Σύλλογοι Γυναικών, μαθητές, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι κ.ά., ο καθένας με δικά του μπλοκ και πανό. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πάρης Αναγνώστου, από το Παράρτημα Περιστερίου του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, η Ζωή Πάλμου, πρόεδρος του Παραρτήματος Πετρούπολης - Ιλίου - Αγίων Αναργύρων και Καματερού του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων, η Αννα Ψαρού, από το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αττικόν», και ο Νάσος Γεροπαναγιώτης, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εργαζομένων στο Εμπόριο Πειραιά.

Κοινός τόπος στις ομιλίες ήταν η τραγική κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας και η απουσία μέτρων για τη προστασία της υγείας στους χώρους δουλειάς.

Η Αννα Ψαρού, αναδεικνύοντας την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία από την τακτική της κυβέρνησης να προσπαθεί με μπαλώματα να κουκουλώσει τις ελλείψεις, σημείωσε χαρακτηριστικά για το «Αττικόν» πως «είναι λίγο από Κέντρο Υγείας, λίγο από εμβολιαστικό κέντρο, λίγο από νοσοκομείο μιας νόσου».

Ο Πάρης Αναγνώστου μίλησε για την αντεργατική επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση και κάλεσε στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Μάη.

Η Ζωή Πάλμου αναφέρθηκε στα μέτρα θωράκισης της κερδοφορίας που παίρνουν οι εργοδότες, παίζοντας στα ζάρια την υγεία των εργαζομένων, μεταφέροντος προσωπικό από το ένα κατάστημα στο άλλο, κρύβοντας κρούσματα κ.ά.

Ο Νάσος Γεροπαναγιώτης υπογράμμισε πως η χτεσινή κινητοποίηση είναι μέρος των αγωνιστικών δράσεων που ξεδιπλώνουν όλη αυτήν την περίοδο συνδικάτα και φορείς για τα ζητήματα της Υγείας, ενώ αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας δήμων του Πειραιά.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με τον Νίκο Ξουράφη, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, να καταγγέλλει τη διεύθυνση της 2ης ΥΠΕ, που απουσίαζε, ενώ γνώριζε για την κινητοποίηση και της είχε ζητηθεί συνάντηση. Κάλεσε σε συνέχιση του αγώνα στις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς και σε ένταση της μάχης για την προετοιμασία της Πρωτομαγιάτικης απεργίας.

Σε Νέα Ιωνία και Μενίδι

Σήμερα Πέμπτη, σωματεία και φορείς του Μενιδίου διοργανώνουν στις 10 π.μ., συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας Αχαρνών (Κύμης & Επταλόφου 3, Ολυμπιακό Χωριό) ενάντια στην υποβάθμισή του και στα σχέδια μετατροπής του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Αγιοι Ανάργυροι» σε νοσοκομείο μιας νόσου.

Το Σάββατο 17 Απρίλη, στη Νέα Ιωνία, σωματεία και φορείς οργανώνουν διαμαρτυρία με μουσικά δρώμενα, που θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από τη λαϊκή αγορά του Περισσού και θα καταλήξει στις 12 μ. στο πάρκο της οδού Πάρσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ