Σάββατο 17 Απρίλη 2021 - Κυριακή 18 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Τι να πάρω μαζί μου»

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου αυτού CD, ο «Ριζοσπάστης» συνομίλησε με τους δημιουργούς του

Πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε το νέο CD του συνθέτη Τάσου Γκρους, σε στίχους της Μαρίας Λαλιώτη, με τίτλο «Τι να πάρω μαζί μου», από τις εκδόσεις «Μετρονόμος». Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα βιβλίο - CD, μια έκδοση που πέρα από τους στίχους των τραγουδιών, περιλαμβάνει και 19 ζωγραφικά έργα που φιλοτέχνησε ο αδερφός της στιχουργού, ζωγράφος Ηλίας Λαλιώτης.

Πρόκειται για ένα έργο πολύπλευρο, που μας ταξιδεύει σε ρυθμούς βαλς και τανγκό, αλλά και σε παραδοσιακά και άλλα ηχοχρώματα, συνθέτοντας ένα μελωδικό ταξίδι, με στίχους που αντίστοιχα ξυπνούν μια ποικιλία συναισθημάτων, με συνδετικό νήμα: Το ταξίδι...

Συνταξιδιώτες των δημιουργών, με πολύ καλές ερμηνείες, οι Μανώλης Μητσιάς, Αργυρώ Καπαρού, Ελένη Νόνη, Ανδρέας Σμυρνάκης και Χρυσούλα Κεχαγιόγλου.

Παίζουν οι μουσικοί: Γιάννης Αρβανιτάκης, Δημήτρης Κουφαγιώργος, Θοδωρής Κουέλης, Μάριος - Ιβάν Παπούλιας, Μύρων Γρεβετζάκης, Νίκος Βελώνιας, Νίκος Πιτλόγλου, Ντάσο Κούρτι, Πάνος Μαύρης, Παντελής Νικηφόρος, Σοφία Μαυρογενίδου, Χάρης Παρασκευάς.

Η ενορχήστρωση είναι του Νίκου Βελώνια.

Τα τραγούδια του άλμπουμ είναι διαθέσιμα σε όλες τις ψηφιακές μουσικές πλατφόρμες.

Με αφορμή την κυκλοφορία του CD αυτού, που ήταν από τα πιο ωραία που ακούσαμε το τελευταίο διάστημα, ο «Ριζοσπάστης» μίλησε με τον Τάσο Γκρους και την Μαρία Λαλιώτη για αυτή τους τη δουλειά, για την έμπνευση και τη δημιουργικότητα, μέσα και στις ιδιαίτερες συνθήκες που ζούμε, για τα σχέδιά τους για το μέλλον.

Παραθέτουμε τις συνεντεύξεις:


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ